ЕП Француска 2016: Исланђани избацили Енглезе

Фудбалске репрезентације Исланда и Енглеске одиграле су последњи меч осмине финала на Европском првенству у Француској. Исланд ће сензационално у четвртфиналу играти против Француске

Енглеска-Исланд 1:2 (1:2)

НИЦА: Стадион де Ница, гледалаца: 35.000, судија: Скомина (Словенија), стрелци: Руни у 10. минуту из пенала (Енглеска), Сигурдсон у 6, Сигторсон у 18. минуту (Исланд). Жути картони: Стариџ (Енглеска), Сигурдсон (Исланд).

ЕНГЛЕСКА (4-3-3): Харт – Вокер, Кејхил, Смолинг, Роуз – Дајер (Вилшир 46‘), Руни (Рашфорд 87‘), Али – Стариџ, Кејн, Стерлинг (Варди 60‘).

ИСЛАНД (4-4-2): Халдорсон – Севарсон, Арнасон, Р. Сигурдсон, Скуласон – Гудмундсон, Гунарсон, Г. Сигурдсон, Бодварсон (Траустасон 88‘), Б. Бјарнарсон, Сигторсон (Е. Бјарнарсон 76‘). 

и придружиће се, осим домаћина, Пољској, Португалу, Велсу, Белгији, Немачкој и Италији. Победила је селекција Исланда са 2:1 (2:1).

Исланд је преокретом повео у првом делу меча. Енглези су били тим који је нападао, створио неколико прилика али су Исланђани постигли два гола.

Повела је Енглеска преко Рунија са пенала. Данијел Стариџ оборен је у шеснаестерцу од голмана Халдорсона у 9. минуту.

Исланд је изједначио после изведеног аута са десне стране далеко у казнени простор, лопта је на крају дошла до Сигурдсона на другој стативи и овај је погодио мрежу. У 18. минуту, неколико кратких пасова разменили су Исланђани на ивици шеснаестерца лопту је примио Сигторсон и шутем по земљи савладао Хартса.

У 55. минуту Сигуртсон из близине маказицама преко главе шутира али Харт је одбранио. У 84. минуту Гунарсон је имао одличну прилику из контранапада, изашао је ипред Харта, мало искоса, шутирао али је голман Енглеске одбранио. Енглези су имали иницијативу током целог целог меча, убачени су скоро сви нападачи из састава али је задња линија Исланђана била без грешке.

М. Ковачевић
 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести