ЕП Француска 2016: Италија срушила првака Европе

Фудбалске селекције Италије и Шпаније састале су се у седмом дуелу осмине финала на Европском првенству у Француској. Шпанци су у овом делу костура завршили после пораза од Хрватске у последњем колу Д групе,

Италија-Шпанија 2:0 (1:0)

СЕН ДЕНИ: Стадион Француска, гледалаца: 80.000, судија: Шакир (Турска), стрелци: Кјелини у 32. минуту (Италија). Жути картони: Пеле, Мота (Италија), Нолито, Бускетс (Шпанија).

ИТАЛИЈА (3-5-2): Буфон - Барзаљи, Бонући, Кјелини - Флоренци (Дармијан 84”), Де Роси (Мота 54‘), Пароло, Ђакерини, Дармијан - Едер (Инсиње 84‘), Пеле.

ШПАНИЈА (4-4-2): Де Хеа - Хуанфран, Пике, Рамос, Алба - Бускетс, Фабрегас, Инијеста, Силва - Нолито, Мората (Васкез 70‘).

док је селекција Италије у групи Е освојила прво место. Победила је селекција Италије двоструког првака Европе за редом са 2:0 (1:0).

Први део итакмице припао је у потпуности Италијанима. Имали су неколико одличних прилика али је голман Шпаније Де Хеа увек био одлично постављен и може се рећи да је вођство Италије од један нула било само захваљујући њему. Италијани су држали ритам а Шпанија се није могла препознати, бледа без самопоуздања, са већим поседом лопте али безопасна.  

У 32. минуту Италија је извела слободан ударац по средини гола са око 20. метара, Едер је распалио по лопти, Де Хеа се одбранио од ње, а Кјелини је натрчао и погодио мрежу.

Прва права прилика за Шпанију била је у 49. минуту Мората је имао одличну прилику после центаршута са леве стране из близине је главом тукао у Буфона. У 55. минуту Де Хеа је одбранио нови зицер, овога пута Пелеу који је изашао у пуном трку испред њега али је голман Шпаније одбранио. У 62. минуту Италија није искористила прилику после напада по левој страни али нико није био у близини, гола. Адуриз је покушао шутем у 70. минуту али поред гола. Још две прилике направила је Шпанија шутевима Инијесте и Пикеа у последњих 10 минуту али је сада Буфон био на месту. Инсиње је у 85. минуту покушао шутем са дистанце али је голман Шпаније био на месту. Пике је у 90. минуту пропустио одличну прилику да савлада Буфона али није успео.

У 91. минуту транзиција Италије, лопта је дошла до Дармијана по десној страни, он је јако додао у средину, играч Шпаније је мало успорио лопту коју је Пеле прихватио и погодио мрежу. 

Италија је заслужено у четвртфиналу Европског првенства у Француској.

М. Ковачевић
 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести