ЕП Шведска 2016: Србија обезбедила други круг

Женска рукометна репрезентација Србије направила је велико изненађење на првенству Европе у Шведској, пошто је вечерас у другом колу савладала фаворизовану селекцију Шпаније са 25:23 (11:8).

Шпанија – Србија 23:25 (8:11)

ШТОКХОЛМ: Ховет арена, гледалаца: 2.700, судије: Кристијансен и Хеселдал Хансен (Данска). Искључења: Шпанија 8, Србија 8 минута. Седмерци: Шпанија 3 (2), Србија 4 (3).

ШПАНИЈА: Лопез 2, Мартин, 6, Алберто 1, Манге 2, Агилар 3, Наваро, Чавез, А. Гонзалес, Пена 1, Л. Гонзалес, М. Гонзалес, Егозкуе 3, Хернандез, Зокби (5 одбрана), Санс 2, Кабрал 3.

СРБИЈА: Радосављевић 4, Крпеж Шлезак 6, Трифуновић, Лавко 3, Ковачевић, Рисовић, Георгијев, Поп-Лазић 3, Обрадовић, Колунyић, Николић, Стоиљковић 5, Лишчевић 1, Петровић, Чолић (14 одбрана), Дмитровић 3.

Рукометашице Србије забележиле су и другу победу на Европском првенству. Изабранице Драгице Ђурић су у другом колу А групе савладале још увек актуелног вицешампиона Старог континента, екипу Шпаније и обезбедиле други круг такмичења. Јунакиња победе била је наша голманка Марија Чолић, која је чак 14 пута зауставила шут Шпанкиња, од чега и један седмерац.

Србија је одлично одиграла у првом полувремену и сјајним нападима и на левом и на десном крилу обезбедила вођство. Негде на половини првог дела одлепиле су се наше девојке после почетне изједначене игре и да би у 22 минуту повеле са 11:7. Онда је уследио период кризе и готово осам минута без гола. Срећом, грешиле су и Шпанкиње које су у овом делу игре остале без најбоље играчице Марте Манге. Убрзо се повредила и нареа Пена, али је она за разлику од Манге успела да настави утакмицу. Шпанија, ипак, није успела да казни Србију, за тих осам минута је постигла само један гол па се на полувреме отишло резултатом 11:8.

Све што су промашиле у финишу првог полувремена рукометашице Србије су надокнадиле на почетку другог. Крпеж и Мартин су отвориле друго полувреме головима, а потом је уследила серија 5:0 српских рукометашица за предност од 17:9 за само пет минута игре. У 40. минуту Србија је имала “плус девет” (19:10), али је потом поново уследио пад у игри, па је Шпанија смањила на 20:15. Србија је поново имала период игре без постигнутог гола, пошто шест минута није дала гол, а онда је “лед пробила” Лавко за вођство од 21:16. Међутим, наставиле да се ређају грешке у нападу што је Шпанија искористила и смањила смањила на 21:18 на пет минута до краја утакмице. И уместо да мирно приведу сусрет крају наше девојке су ушле у драматичну завршницу. Тада се поново истакла Марија Чолић одбранивши седмерац Пени, а Дмитровићева је са два одлична гола одвела Србију на пет голова разлике (24:19). Шпанија је потом поново пришла на “два разлике”, али је Поп-Лазић голом на почетку последњег минута меча отклонила све дилеме.

У четвртак у последњем, трећем, колу надметања по групама Србија игра са домаћином Шведском од 20.45 часова.

Г. М.

Резултати

А група: Шпанија – Србија 23:25, Словенија – Шведска 25:23.
Б група: Пољска – Холандија 21:30, Немачка – Француска 20:22.

Данашњи програм
Ц група: Чешка – Црна Гора (18.30), Данска – Мађарска (20.45).
Д група: Румунија – Русија (18.30), Хрватска – Норвешка (20.45).
 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести