Евролига: Црвено-бели срушили краља

Кошаркаши Црвене звезде победили су мадридски Реал у 14. колу Евролиге. Одлична одбрана и смирени напади били су рецепт за тријумф.

Црвена звезда - Реал 82:70  (20:19, 23:16, 19:16, 20:19)

БЕОГРАД: Хала: „Александар Николић“ , гледалаца: 6.498, судије: Фуфис (Грчка), Мантила (Финска), Ковалски (Пољска)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Волтерс 5, Дангубић 4, Митровић 4, Лазић 5, Симоновић 20, Џенкинс 6, Гудурић 12, Јовић 11 (6 ас), Кузмић 11 (8 ск), Бјелица 4.

РЕАЛ: Рендолф 5 (5ск), Дрејпер 6, Ноћиони 1, Дончић 3, Рејес 4, Ајон 4 (7 ас), Керол 8, Хантер 2, Љуљ 12, Томпкинс, Тејлор 25.

Кошаркаши Црвене звезде победили су мадридски Реал у 14. колу Евролиге. Одлична одбрана и смирени напади били су рецепт за тријумф. Изабраници Дејана Радоњића су имали контролу током читавог меча, а стиче се утисак да је дуел преломила друга четвртина, када су стекли двоцифрену предност. Црвено-беле је до шесте победе у Евролиги предводио Марко Симоновић са 20 поена, а у наредном колу дочекују московски ЦСКА.

Атрактивно закуцавање Јовића у 3. минуту игре донело је Звезди прву предност у мечу – 5:3. Након Јовића с дистанце је био прецизан Дангубић, а црвено-бели су били у серији од 8:0. У два наредна напада Реал је изједначио резултат, а на половини прве деонице било је 10:8 за Звезду. Играло се врло брзо и готово без прекршаја. Темпо игре био је на изузетно високом нивоу током читаве прве четвртине, а подршка Делија заглушујућа.

Жестока борба кош за кош настављена је и у другој четвртини, а у 13. минуту меча минималну предност имали су Шпанци – 24:25. Након тројке Дангубића и два атрактивна поена Симоновића Звезда је поново дошла у вођство, а Тренер Реала био је приморан на тајм-аут. Црвено-бели су савршено играли одбрану и пет минута до полувремена имали су двоцифрену предност 36:25. Дефанзивци Звезде правили су велике проблеме фавориту и Шпанце приморавали на шутеве из незгодних позиција. Минут и по до полувремена београђани су имали плус 10 – 41:31. Марко Симоновић је водио игру своје екипе у првом полувремену, која је на одмор отишла с предношћу од осам поена.

Шутерски темпо је мало опао на почетку другог дела игре, а након три и по минута резултат је био 45:40. Ушао је Реал у мини серију почетком треће деонице, али је она прекинута поенима Кузмића и Звезда је у 25. минуту поново имала предност – 50:45. У другој половини треће четвртине одбрана црвено-белих била је на висини задатка. Након одличне дефанзиве Радоњићеви кошаркаши су везали две тројке и на минут и по до последњег предаха дошли до – 58:49. Трећа узастопна тројка Звезде, а друга Гудурићева, донела је црвено-белима двоцифрени вишак пред последњу четвртину – 62:51.

Прво Џенкинс, а затим Гудурић уз фаул, донели су Звезди максималну предност у уводним тренуцима последње деонице – 67:51. Кренули су Шпанци на све или ништа и све чешће гађали за три поена. С друге стране, црвено-бели су мирно градили нападе и на шест минута до краја имали предност 70:55. Звезда је максимално користила време за напад, а Шпанци су постајали све нервознији, све чешће грешили и правили техничке личне грешке. Три минута до краја Београђани су имали плус 15. Завршница је била паклена, али Радоњићеви играчи су имали довољно смирености да меч приведу крају у своју корист.

М. Бороцки

EUR/RSD 117.1121
Најновије вести