Евролига: Храбро на српску колонију

Нови дерби меч и ново велико искушење за кошаркаше Црвене звезде Телеком на програму је у среду од 20.15 у Атини. Црвено – бели долазе на ноге славном Панатинаикосу у оквиру 3. кола Топ 16 фазе Евролиге.
zvezda-panatinaikos/Fonet
Фото: FoNet

- Идемо у госте Панатинаикосу, екипи која је годинама у врху европске клупске кошарке. И ове сезоне су одлични, имају стопостотан учинак у домаћем првенству, играли су добро у првој фази Евролиге и другу су почели добро, намучили су Фенербахче у Истанбулу и победили Уникаху у Атини -  рекао је тренер Звезде Дејан Радоњић.  - Панатинаикос је тим са огромним искуством, који у свом саставу има играче који су освајали Евролигу и које са клупе предводи селектор Александар Ђорђевић, који врло добро познаје играче Црвене звезде.

Посебно интересантно у вечерашњем дуелу је чињеница да за моћни атински тим, који је харао Европом док је на клупи био Жељко Обрадовић, наступа права колонија српских играча. Ту су тројица бивших кошаркаша Партизана (Саша Павловић, Мирослав Радуљица и Yејмс Гист), српски репрезентативац Огњен Кузмић, те син почивше легенде Црвене звезде Бобана Јанковића, Владимир Јанковић. У домаћем тиму има и старих знанаца, као што су грчки репрезентативци Дијамантидис и Фоцис, а као што је познато, Атињане са клупе предводи актуелни селектор Србије Саша Ђорђевић.

Дворана у Атини сигурно није место за вађење у Евролиги, али Звезда је ове сезоне показала да може да одигра храбро, квалитетно и приреди изненађење. Сви играчи су спремни за овај дуел, осим Марка Тејића.У прва два кола Топ 16 фазе Евролиге црвено–бели су доживели два пораза, од Ефеса и Фенербахчеа, а Панатинаикос је забележио победу и пораз. Минуле сезоне било је врло узбудљиво у оба дуела вечерашњих ривала: у Атини славили су Грци (74:69), док су црвено–бели били бољи у Пиониру (69:68).

Д. Кнежић

 

Среда
ЦСКА – Барселона (18)
Фенербахче – Локомотива (20)
Уникаха – Цедевита  (20.45)

Четвртак
Химки – Лаборал  (18)
Ефес – Дарушафаха (19)
Реал - Жалгирис  (20.45)
Олимпијакос – Бамберг (20.45)
 

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести