Евролига: Звезда без Јовића на УНИКС

Кошаркаши Црвене звезде против УНИКС-а у Евролиги биће без помоћи Стефана Јовића јер је обновио повреду леђа, потврдио је данас тренер Дејан Радоњић.

"Јовић неће играти, био је боље пред Будућност, почео са радом, али је током меча у Подгорици опет осетио проблем са леђима. Сутрадан после утакмице скоро да није могао да хода. Дуже има тих проблема и покушаћемо да од њега добијемо неки максимум до краја сезоне", рекао је Радоњић на конференцији за медије у КОМБАНК арени.

Радоњић је додао да Јовић већ дуже време има проблема са леђима и да му се повреда стално враћа.

"Јовић је са одређеном проблематиком дошао у Звезду, пробали смо да га доведемо до нивоа да квалитетно учествује у успесима. Као плод потрошње десило се то са леђима и упркос његовој жељи једноставно није најспремнији".

Како је навео, поносан је што је екипа дошла у ситуацију да одлучује о пласману у четвртфинале Евролиге.

"Желимо да победимо УНИКС, веома интересантан и квалитетан тим на челу са Ленгфордом, а ту су И Колом и Парахуски. Без обзира на резултат меча у Бамбергу, наша зеља и мотив су велики да савладамо УНИКС. Неопходно је да одиграмо добро, не само одбрану, већ и у нападу".

Према његовим речима велики број утакмица утиче на осцилације.

"Тренутно се налазимо у најтежем распореду до сада и природно је да има осцилација. Било је много путовања, а да је распоред мечева био другачији можда би и учинак био бољи. Јасно је да проценти шута нису добри, да неки играч није одиграо најбоље, али нити моземо да се одморимо, нити припремимо", закључио је Радоњић.

Утакмица 29. кола Евролиге између Црвене звезде и УНИКС-а игра се сутра од 19 сати у КОМБАНК арени.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести