Евролига: Звезда срушила првака Европе у Арени

Кошаркаши Црвене звезде направили су нову сензацију у Београду после победе над прваком Европе, московским ЦСКА, 78:67 (27:14, 21:20, 16:22, 14:11) у 15. колу Евролиге.

Црвена звезда – ЦСКА 78:67 (27:14, 21:20, 16:22, 14:11)

БЕОГРАД: Комбанк арена, гледалаца: 18.487, судије: Хуан Карлос Гарсија Гонзалес (Шпанија), Емин Могулкоч (Турска) и Давид Романо (Израел).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Волтерс 9, Дангубић 7, Митровић 2, Лазић 2, Добрић, Симоновић 14, Ракићевић, Џенкинс 11, Гудурић 9, Јовић 6, Кузмић 16, Бјелица 2.

ЦСКА: Де Коло 6, Теодосић 6, Огастин 3, Фридзон 2, Џексон 10, Антонов 2, Воронцевич 21, Хигинс, Кулагин, Хрјапа, Курбанов 8, Хајнс 9.

Црвено-бели су у крцатој Комбанк арени и фантастичном амбијенту надиграли ЦСКА, само седам дана након тријумфа над мадридским Реалом.

Одличном одбраном кошаркаши Звезде свели су најбољи нападачки тим Евролиге (90 поена у просеку) на нестварних 67 поена и у потпуности зауставили најјачу основицу ЦСКА Милош Теодосић - Нандо Де Коло, који су заједно дали осам кошева.

Звезда поново има озбиљне амбиције ка Топ 8 јер је стигла до седмог тријумфа, уз осам пораза, док је ЦСКА доживео тек трећи неуспех.

Најефикаснији у победничком саставу био је Огњен Кузмић са 16 поена, два мање имао је Марко Симоновић, 11 Чарлс Џенкинс, док је код гостију најбољи био Андреј Воронцевич са 21.

Црвена звезда је као из снова отворила дуел са московским гигантом, повела са 13:0, играла фантастичну одбрану, а гости су први кош дали тек у петом минуту тројком Милоша Теодосића.

ЦСКА је, после -13 на крају прве деонице, пришао на четири поена заостатка у 14. минуту (34:30), али Звезда на крилима Марка Гудурића прави велику серију 12:0 и мирно одлази на одмор.

У наставку се очекивала реакција косаркаша ЦСКА, што и догађало у неколико наврата, највише захваљујући тројкама Андреја Воронцевича, али је екипа Дејана Радоњића успевала да одржава шест/седам поена предности.

Када се ломило, Гудурић и Нејт Волтерс преузели су одговорност и трасили пут ка новој великој победи у Арени, за први пораз ЦСКА од Црвене звезде после осам међусобних дуела.

У наредном колу, Црвена звезда гостује Жалгирису 6. јануара.

Радоњић: Чврсто смо на земљи, стиже Томпсон
Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић, после велике победе изјавио је да је његов тим одиграо најбољи меч ове сезоне.

"Прва победа над ЦСКА, мало је рећи велика. Дошли смо до историјског тријумфа, а моје задовољство је још веће због начина на који смо славили. Знам који амбијент носи ова победа, али код мене нема промена и чекају нас нови изазови. Чврсто смо на земљи", рекао је Радоњић на конференцији за новинаре.

Радоњић је казао да је тријумф над ЦСКА огромно изненађење за све.

"Ово нам је најбоља игра ове сезоне, са много аспеката. Добијали смо већ актуелне прваке Европе, Макаби и Реал, и ништа нисмо мењали у нашој филозофији. Вечерас смо изашли на терен спремни, играли одлично свих 40 минута и славили".

Он је открио да ће крилни центар Галатасараја Дион Томпсон доћи у 2. јануара у Београд и постати нови кошаркаш Црвене звезде.

"Надам се да ће нам помоћи да издржимо и играмо добро у походу на успехе", поручио је Радоњић.

Кошаркаши Црвене звезде у наредном мечу Евролиге гостују у Каунасу екипи Жалгириса.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести