Европа је црвено-бела

Одбојкаши Војводине НС семе пласирали су се у осмину финала ЦЕВ Купа, после двомеча с румунком Аркадом из Галација.

У Новом Саду у првом мечу било је 3:0 за Вошу, а у ревашу 3:2 за Аркаду, али су црвено-бели изборили пролаз и следећи ривал им је италијанска Пјаћенца.

Читав посао у реваншу закључили су Новосађани за свега сат времена. После слабијег старта, проиграли су како умеју крајем првог сета и затим освојили други и трећи што је било довољно за закључење посла. Због благе еуфорије су смањили гас и на крају изгубили, али најважније је да је још једна европска прича доживела срећан крај.

- Све се добро завршило по нас, баш како смо се надали. Можда је и помало изненађујуће, пре свега јер је у одбојци веома тешко играти на страни. У Украјини смо у првом колу изгубили у првом мечу, али уз коректну партију у гостима што није одлика Војводине у последњих неколико сезона. Увек се много боље играло код куће и то је за ову генерацију веома позитивно. Мислим да је све ово што се дешава последица доброг припремног периода када смо одиграли много међународних припремних мечева, са добрим ривалима на турнеји у Бугарској и Кипру. Одграли смо у Румунији веома добро крај првог и наредна два сета готово у даху и искрено мислим да нам је требала победа, да бисмо и то урадили. После трећег сета дошло је до еуфорије која је људска и разумљива. Рекао сам у најави меча да желимо пролаз и да ћемо искористити шансу за пролаз ако се укаже и то се и десило – истакао је шеф струке Војводине НС семе Неџад Османкач.

Колале су приче да Румуни неће у наредну рунду и да ће “намерно” слабије играти, али те приче нису дотакле црвено-беле који су се показали у најбољем светлу.
- Та прича се појавила да би умањила наш труд, залагање и поштен однос према ономе што радимо. Не треба да се обазиремо на друге. Пред први меч постојала је та прича и из ЦЕВ-а нам је стигло официјално упозорење о драконским казнама које ће уследити ако се докаже да постоје нечасне радње везане за кладионице. Мислим да нас то није пољуљало јер смо частан колетив заснован на строгим моралним принципима, тако да се нисмо узбуђивали око тога. Меч у Новом Саду одиграли смо веома коректно, без обзир на то што је њима фалило пар играча, али показало се и у реваншу да нико не сме да нас потцени и да смо озбиљан клуб и тим. Мислим да смо се више питали ми него они – рекао је Османкач. 

М. Ристић

Следи Пјаћенца

У осмини финала ЦЕВ Купа ће Воша играти с Пјаћенцом. Први меч игра се у Италији 1. фебруара, а реванш две недеље касније у Новом Саду.
- Мислим да је за наше младе играче велика награда за њихов труд и рад предстојећи двомеч с Пјаћенцом и њеним прослављеним играчима. Имаће прилику да се одмере с њима на терену, са својим идолима и сигурно ћемо се за те сусрете посебно припремити. Прво играмо у Италији, а очекујем да реванш буде спектакл и било би лепо да нам и велика сала Спенса буде мала – истакао је Османкач.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести