Ф1: Нико Розберг доминантно до пола

Возач Мерцедеса Нико Розберг освојио је пол позицију за Велику награду Сингапура. Немац је доминирао на првој ноћној трци сезоне са око пола секунде бржим временом

у односу на другопласираног Данијела Рикарда из Ред Була.

Подбацио је Розбергов тимски колега Луис Хамилтон који ће данас стартовати као трећи, а имао је чак 0,7 секунди заостатка за директним конкурентом у борби за титулу.

Из другог стартног реда кренуће други Ред Бул Макс Ферстапен, а у првих десет у квалификацијама били су још Кими Раиконен, Карлос Сајнц Јуниор, Данил Квјат, Нико Хилкенберг, Фернандо Алонсо и Серхио Перес.

Розберг је седми пут ове сезоне освојио пол позицију, а слабе квалификације Хамилтона му дају одличну прилику да преузме прву позицију у генералном пласману уочи последњих шест трка.

Хамилтон је имао техничких проблема, али се није најбоље снашао ни на самој стази, правио је грешке и губио доста времена пре свега у средњем сектору, па ће му данас бити потребан перфектан старт ако жели да се бори за победу.

Ред Бул је на самом врху, али аустријски тим није ни приближно конкурентан Мерцедесима као што су најављивају оучи Сингапура. Четвороструки победник у Сингапуру на последњих пет трка Себастијан Фетел кренуће са зачеља. Немац је имао доста проблема са својим Фераријем, спекулише се о лому „антирол бара”. У неколико кривина је буквално возио на три точка, а инжењери нису имали довољно времена да среде проблем.

Велика награда Сингапура, 15. трка шампионата Формуле 1 2016. године на програму је данас од 14 часова по средњеевропском времену.

Квалификације

1. Нико Розберг (Мерцедес) 1:32,584 минута
2. Данијел Рикардо (Ред Бул) 1:43,115
3. Луис Хамилтон (Мерцедес) 1:43,288
4. Макс Ферстапен (Ред Бул) 1:43,328
5. Кими Раиконен (Ферари) 1:43,540

Генерални пласман

1. Хамилтон 250 бодова
2. Розберг 248
3. Рикардо 161
4. Фетел 143
5. Раиконен 136
 

EUR/RSD 117.1121
Најновије вести