Фантастична Звезда срушила и Басконију

Кошаркаши Црвене звезде остварили су и шесту узастопну победу у Евролиги, пошто су у утакмици 19. кола као гости савладали Басконију 87:69 (25:15, 25:12, 20:22, 17:20).

Фантастични тим Дејана Радоњића од првог минута је доминирао, на моменте играо егзибиционо и одржао час кошарке скупом тиму из Баскије, а уједно и реванширао за пораз у Београду.

Звезду су предводили Марко Симоновић са 23 поена и феноменални Стефан Јовић, који је уз 18 поена уписао и 12 асистенција.
Са друге стране Шејн Ларкин постигао је 16 поена.

Српски шампион сада има скор 11-8, а у наредном, 20. колу дочекује Панатинаикос.

 

Симоновић: Показали смо да волимо да играмо у Виторији
Кошаркаш Црвене звезде Марко Симоновић, са 23 поена најефикаснији у победи на гостовању Басконији (87:69) у Евролиги, поручио да је екипа још једном показала да јој прија да игра у Виторији.

Црвена звезда забележила је трећи тријумф из исто толико последњих дуела у дворани "Фернандо Буеса", чиме је у великој мери повећала шансе да избори пласман у плеј-оф Евролиге.
"Волимо ову халу, не знам зашто, али увек играмо добро овде, као што је јуче био случај. Ипак, морамо што пре да заборавимо овај меч јер нас очекује нови са Панатинаикосом. Немамо времена за славље", рекао је Симоновић после утакмице за ТВ Гастеиз.

Српски репрезентативац био је презадовољан начином на који су црвено-бели дошли до шесте узастопне победе у елитном такмичењу.
"Одиграли смо велику утакмицу, били сјајни, посебно у одбрани и контролисали дешавања на терену свих 40 минута. То смо хтели и играли као у претходним утакмицама. Надам се да ћемо наставити да играмо исто у наставку сезоне", поручио је крилни кошаркаш.

Његов саиграч Милко Бјелица, бивши кошаркаш Басконије,
"Играли смо веома добро три деонице, а онда у последњој изгубили неколико лопти, али се није то одразило на резултат. У сјајном смо ритму, играмо сјајну тимску кошарку", кратак је био Бјелица.

Црвена звезда после 19 кола у Евролиги налази се на петом месту са скором 11-8, истим као Басконија која је седма.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести