Финале плеј-офа: Шампиону инфаркт завршница

Одбојкаши Црвене звезде славили су у драматичној завршници трећег меча финала плеј-офа над новосадском Војводином НС семе и дошли на корак до одбране шампионског звања.

Војводина НС семе – Црвена звезда 2:3 (25:17, 21:25, 25:18, 19:25, 12:15)

НОВИ САД: Мала сала СПЦ Војводина, гледалаца: 750, судије: Градински (Београд), Поповић (Сремски Карловци).

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 6, Николић 20, Станковић 8, Петровић 1, Вемић 10, Премовић, Јовановић 6, Кујунџић, Пековић (л), Мехић 6, Радовић, Минић 16.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Околић 12, Јевтић (л), Шкрбић, Гмитровић 3, Штавлић, Милутиновић 10, Јаковљевић 19, Стојсављевић 17, Мунћан, Благојевић 10, Вељовић, Буцуљевић 5.

Имали су шансу домаћи, водили 1:0 и 2:1, али нису имали снаге да преломе ситуацију у своју корист те да потврде брејк начињен пре неколико дана у Београду.

После уводне пођеднаке игре, Новосађани су се први одлепили на осетнију разлику. Сервиси Игора Јовановића иницирали су серију и од 6:6, Воша је дошла до 10:6 после поена из блока Станковића и Николића.  Одржавали су домаћи ту предност без проблема до 20:15, Николић је био веома расположен, а онда је Чедомир Станковић поново подигао зид на мрежи и сет је био решен на 23:15. Доминирали су домаћи у блоку и са 6:1 у том сегменту закључили вођство.

Напали су гости сервисом у наставку и повели 9:6 у раној фази другог сета. Воша је пришла после ас сервиса Јовановића, али на кратко јер је узвратио Буцуљевић и на обавезни одмор су Београђани отишли с четири поена вишка (12:8). Пропустио је шансу да реализује контру Вемић, унервозио се, па га је на 10:14 заменио млади Давид Мехић, Козићев yокер с другог меча. Та ситуација је погурала актуелног шампиона који је отишао на великих 17:11 после два узастопна блока Околића на Симићу. Смогли ду домаћи снаге да завршницу учине неизвеснијом. Поново је Јовановић добро сервирао, а блокови Минића и Станковића донели су 19:21, али то је било све јер је Звезда била боља у завршници и изједначила.

Домаћи су се одлепили на старту трећег сета после доброг блока на 10:6, али је Звезда одмах вратила егал. Поново је Станковић блоком покренуо домаће, а надовезао се Мехић који је остао на терену за 13:10. Наставила је Воша да игра своју игру и на 17:12 натерала Кобиљског да потроши и други тајм-аут. Одличан је био техничар Јовановић, разигравао нападаче, а са два кувања потпуно угасио жељу противника и Воша је поново повела у лаганом ритму.

Од 6:6 у четвртом сету, Буцуњевић је сервисима напао Мехића и Звезда је направила серију 5:0 и преузела контролу. Козић је на терен вратио капитена Вемића, а затим увео и тазе опорављеног Петровића, али је Звезда дошла до 14:7 после грешке Јовановића. Пришли су домаћи на 12:16 добрим блоком и са два добра потеза Минића. Наставили су домаћи да стежу актуелног шампиона, упркос млаким сервисима, лагано топили заостатак, после Николићевих сервиса пришли су на 19:19. Искусно су са изменом одуговлачили играчи Звезде, изнервирали и публику и домаћина, те направили серију од 6:0 и оставили домаћина без идеје у нападу те освојили „квалитет“ пред тај-брејк.

Повела је Звезда 7:4 у коцкарском сету после активног блока, а Воша се блоком Јовановића вратила на 6:7. Трудили су се домаћи да врате егал, најчешће преко Минића, али су гостујући примачи Јаковљевић и Стојсављевић држали вођство, а блоком Околића вратили су осетну предност 12:9. Није било довољно доброг сервиса домаћина да би истопио заостатак и актуелни шампион је дошао на корак до пете узастопне титуле.

Четврта утакмица финала плеј-офа играће се у Новом Саду 4. маја од 17.30 часова.

М. Ристић

Асови на трибинама
Финале плеј-офа увек је магнет за познате људе из света одбојке, а јуче их је у Новом Саду било на претек. Потпредседник Одбојкашког савеза Србије Владимир Грбић гледао је утакмицу свог некадашњег клуба после дуго времена у друштву саиграча из златне олимпијске генерације Слободаном Бошканом (сада селектором репрезентације Црне Горе), Ђулом Мештером, Васом Мијићем и Андријом Герићем. Били су ту и такође бивши репрезентативац Дејан Бојовић и Бранко Рољић, као и садашњи играчи националног тима, а бивши играчи Војводине Марко Ивовић и Милан Катић.

Тренерску струку предводио је Јовица Цветковић који је био у друштву делегације Одбојкашког савеза Војводине у саставу Петар Богуновић, Бранислав Добродолски, Божидар Којић, а највећу подршку су домаћи одбојкаши имали од ватерполиста Војводине.

 

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести