ФК Црвена Звезда: Играчи за будућност

Црвена звезда је са седам фудбалера из Омладинске школе потписала професионалне уговоре, односно са девет фудбалера стипендијске уговоре.

У ведрој атмосфери, одржана је промоција нових професионалаца и стипендиста који представљају будућност Црвене звезде. Представницима медија обратили су се спортски директор Црвене звезде, Блажа Раосављевић, односно тренери дечака који су од јуче професионалци, а који их најбоље познају.

- Као што смо и најављивали, желимо да се наш клуб ослања на сопствене снаге, на децу која су поникла у Омладинској школи Црвене звезде. То управо спроводимо, и надамо се да ће ови момци постати велике фудбалске звезде. Да не верујемо у њих, не бисмо ово ни радили. Директор Драган Младеновић је због болести одсутан, а мислим да би он требало овде да седи  јер су то његова деца – истакао је спортски директор, Блажа Раосављевић.

Небојша Стаменковић је тренер који је провео доста времена уз омладинце Црвене звезде, и који је најпозванији да прокоментарише овај њихов веома значајан корак у каријери.

- Желим да честитам овим момцима потписивање уговора. Много нам је драго што клуб и даље наставља праксу потписивања уговора са нашим талентованим дечацима. Показало се и на примеру Јовановића, Грујића, Јовића, да клуб и те како може да се ослони на наше дечаке. Момци који су потписали уговоре имају обавезу да се наметну, да покажу више од других, и да својим односом и приступом подигну целу селекцију на још виши ниво - рекао је Небојша Стаменковић.

У свечаној атмосфери професионалне уговоре склопили су: Лука Аџић, (1998) - офанзивни везни; Петар Милић (1998) - бочни нападач; Александар Станковић (1998) - голман; Лука Илић (1999) - офанзивни везни; Дејан Јовељић (1999)- централни нападач; Стефан Ковач (1999) - дефанзивни везни; Стефан Михајловић (1999) - офанзивни везни. Стпендисти су постали: Андрија Црнадак (1998) - дефанзивни везни; Саша Перић (1999) - везни; Немања Томашевић (1999) - крилни нападач; Радивој Босић (2000) - офанзивни везни; Жељко Гаврић (2000) - офанзивни везни; Марко Јанковић (2000) - централни бек; Милош Гордић (2000) - голман; Милан Шикањић (2000) - централни нападач; Никола Веселиновић (2000) - централни нападач

З. Рангелов

EUR/RSD 117.1121
Најновије вести