ФК Црвена Звезда: Зашто је потрошен наш новац?

ФК Црвена Звезда издала је саопштење у коме пита зашто је Спортско друштво потрошило

новац који је генерални спонзор Газпром наменио фудбалској секцији.

Руски гигант уплатио је 500.000 евра у уторак, како би клуб могао спремно да дочека контролу УЕФА, међутим, новац није стигао у касу клуба.

Ипак, црвено-бели су прошли мониторинг од стране УЕФА и нису у опасности да изгубе лиценцу.

Саопштење преносимо у целости и без исправки.

“Црвена звезда као и сви клубови који имају УЕФА лиценцу су дужни да тромесечно подносе известај УЕФА, везано за своје финансијско пословање. Тако је и наш клуб закључно са 15. јулом био подложан УЕФА мониторингу. Из тог разлога смо молили нашег генералног спонзора компанију Газпром да нам годишњу донацију у износу од 500.000 евра уплати раније да би испоштовали наше обавезе за УЕФА такмичење.

С обзиром да је из формалних разлога потписник уговора о донацији СД Црвена звезда, представници компаније Газпром су нас у уторак 12. јула обавестили да су средства уплаћена на рачун Спортског друштва Црвена звезда и да их фудбалски клуб може користити истог дана у сврху регулисања обавеза за УЕФА такмичење. Истог тренутка смо о томе обавестили руководство СД и дали им налог да наменска средства пребаце на рачун фудбалског клуба. Међутим, представници спортског друштва су без консултација и било каквог обавештења цео износ који је компанија Газпром наменски уплатила за потребе фудбалског клуба утрошили у једном дану за своје потребе, и на тај начин створили опасност да ФК Црвена звезда остане без УЕФА лиценце.

Иако смо у четвртак 14. јула остали шокирани некоректним поступком представника СД Црвена звезда, и одмах о томе обавестили компанију Газпром, смогли смо снаге да личним везама и позајмицама дођемо до дела неопходних средстава, а део смо опет репрограмирали у последњем моменту и на тај начин прошли и овај квартални УЕФА мониторинг.

С обзиром на овакав некоректан поступак од стране представника спортског друштва у тренутку када су знали да ФК Црвена звезда бије одлучујуће битке за потпуни опоравак клуба који би се позитивно рефлектовао на целокупно спортско друштво, фудбалски клуб ће преиспитати своје односе са СД Црвена звезда и о томе заузети јасан став”, стоји у саопштењу клуба који је потписао председник Светозар Мијаиловић.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести