ФК ВОЈВОДИНА: Грузин Кокија потписао

Пошто места у авиону из Истанбула за Београд у четвртак није било довољно, Грузин Давид Кокија, који је тренирао с Новосађанима у Турској и задовољио укусе чланова стручног штаба

 и шефа Зорана Марића, није допутовао с екипом. Он је, међутим, јуче у преподневним сатима стигао у Нови Сад, потписао уговор на годину и по дана и сместио се у једном од апартмана у ФЦ “Вујадин Бошков”, а од недеље ће наставити да тренира с новим клупским друговима.

Црвено-бели су добили два и по слободна дана по повратку с припрема, па су се кандидати за први тим разишли својим кућама, како би се освежили и припремили за финиш рада и спремно дочекали почетак пролећне трке за бодове. Ипак, било је јуче веома живо у клупској администрацији. Марић је донео одлуку о томе на кога рачуна за други део шампионата, а они који нису на том списку шансу за афирмацију потражиће на позајмицама у другим клубовима.

- Лука Гргић остаће члан републичког лигаша ЧСК-а из Челарева, а придружиће му се највероватније и Ненад Кочовић - рекао је Мићо Врањеш, координатор за трансфере играча у ФК Војводина. - Они су и јесенас носили дрес тог клуба. Младићи рођени 1996. године, Александар Десанчић и Урош Стаменић, позајмљени су новосадском Пролетеру, па ће се тамо придужити Милану Спрему до краја сезоне. Још од раније је познато да ће Стефан Зоговић бити играч Бачке из Бачке Паланке у истом временском периоду.

Никола Мојсиловић ове зиме отишао је на позајмицу у тим Радника из Сурдулице, а Игор Ђурић уступљен је Раду, док је Никола Попара раскинуо уговор с Војводином и потписао за Јагодину.

Искусни голман Срђан Жакула није путовао с тимом у Белек, али ће наставити да тренира с екипом и бори се за своју прилику, иако су у овом тренутку Вања Милинковић-Савић, Милан Јованић и Марко Кордић у предности.
А. П.

Ајакс база талената
Занимљиво је истаћи да су чак десеторица младића који тренутно носе дрес Војводине у сениорском тиму или у млађим категоријама поникли у школи ФК Ајакса из Новог Сада, под стручним надзором Светозара Чиче и његових сарадника. То су: Иван Рогач (23), Радован Панков (20), Урош Стаменић (19), Александар Десанчић (19), Срђан Вукаљевић (19), Страхиња Крстевски (18), Лука Миљевић (18), Никола Гајић (17), Аљоша Лончар (17) и Марко Илић (17).

Њима треба додати и Ђорђа Шушњара, сада играча Јагодине, Едина Фератија, фудбалера новосадске Црвене звезде и Немању Станковића, сада играчa Доњег Срема, који су такође поникли на игралишту преко пута Новосадског Сајма.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести