ФК Војводина решила проблем лиценце за наредну сезону

Фудбалски клуб Војводина успео је да, заједничким напорима управе и пријатеља клуба, испуни критеријуме ФСС за добијање лиценце за наредну сезону у такмичењима у организацији УЕФА.

На сајту ФСС тим поводом издато је званично саопштење са седнице другостепене Комисије за жалбе, у којем се констатује да су прихваћени аргументи Новосађана, као и ФК Партизан, те да ће они у наредној сезони моћи да представљају Србију у Европи.

- Заједнички, велики напори које су уложили Управа клуба и председник Зоран Шћепановић, као и клупска администрација, омогућили су нам да испунимо све оно што је независни ревизор уочио као недостатке, односно проблеме за добијање лиценце - рекао је генерални директор Новосађана Александар Дунђерски.

- Уз то, наишли смо на велико разумевање неких људи који се у јавности не експонирају као војводинаши. Дугујемо захвалност нашем бившем фудбалеру Сержињу Грину који је прихватио репрограмирање дуга који имамо према њему, али и пријатељима из Републике Српске, прецизније ФК Борац из Бањалуке и ФК Дрина из Зворника.

Клупски оперативци сада ће моћи мирније да се посвете организацији припрема које почињу 3. јуна, током којих је предвиђен, у периоду између 10. и 22. јуна, одлазак у Словенију, или у стару базу, хотел “Палисад” на Златибору. Наравно, ту је и скори почетак летњег прелазног рока (13. јуна), у којем ће новосадски црвено-бели покушати да појачају редове тима, односно да старт у квалификацијама за Лигу Европе дочекају у што је могуће јачем саставу. Подсећамо, жреб за прво коло квалификација на програму је 20. јуна, а прве утакмице играће се 30. јуна и 7. јула.

А. П.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести