Фримпонг задужио петицу

У табору актуелног фудбалског шампиона уверени су да је горуће питање из јесењег дела сезоне поводом штоперске позиције успешно решено. Ангажован је интернационалац из Гане,

 члан Напретка, Абрахам Фримпонг (23) који је склопио трогодишњи уговор и задужио дрес са бројем 5.

- Веома сам срећан што ми је указана част да постанем део велике фудбалске породице каква је Црвена звезда. Сматрам да је Звезда највећи клуб на овим просторима и трудићу се да опрвадам поверење људи коју су ме до-вели - истакао је на промоцији нови дефанзивац црвено-белих.
Директор клуба Стефан Пантовић казао је да Фримпонг поседује квалитет који је потребан тиму, да је покретљив, скочан, да сјајно чита игру, уз то је веома млад.

- Почео сам у Акри, па се као професионалац обрео у италијанској Вићенци. Већ 2011. године сам стигао у Србију, у редове Партизана. Тренер је био Станојевић, био сам млад нисам се уклопио, отишао сам у Војводину, па онда четири године бранио боје Напретка - презентирао је Фримпонг досадашњу каријеру.У току је и процес добијања српског пасоша.

- Нисам се на такав потез одлучио због преласка у Звезду. Процедура је кренула још раније. Иначе, на тренинзима и утакмицама користим српски језик, научио сам оне основне ствари које ми помажу да боље комуницирам са екипом - казао је Фримпонг, који ће се у понедељка прикључити тиму на припремама у Словенији.

З. Рангелов

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести