ФСС: Раскид сарадње са Ћурчићем, Милошевић поднео оставку

Актуелно руководство ФСС и Радован Ћурчић постигли су договор о споразумном прекиду сарадње, јер су кола одавно кренула низбрдо.

Поремећена атмосфера, слабе партије и резултати нашег националног тима нису оставили много простора за експерименте. Једноставно, уочи новог квалификационог циклуса за пласма на СП биће пронађено ново решење на клупи.

Репрезентација Србије окупиће се 23. маја и одиграће три пријатељске утакмице , са Кипром у Ужицу, 25. маја, потом ће у Новом Саду дочекати Израел 31. маја, а онда ће у Монте Карлу, 5. јуна, одмерити снаге са селекцијом Русије. Биће то три контролна дуела која нови селектор мора да искористи и сагледа тренутну ситуацију у репрезентацији и повуче конкретне потезе како би спремни ушли у такмичарске дуеле од септембра. Тренутно се као озбиљан кандидат за селектора спомиње искусни Славољуб Муслин.

На седници Одбора за хитна питања Саво Милошевић је поднео оставку на место директора А репрезентације Србије.

- После разговора са одговорним људима у Фудбалском савезу Србије и моје процене да не постоје амбијент и пуна подршка у којима бих могао да остварим оно у шта сам чврсто веровао, пласман на Светско првенство у Русији, желим да се захвалим, пре свега, играчима на посвећености и професионалном односу, као и мојим најближим сарадницима и свим људима који су веровали у мој рад. Репрезентацији Србије желим све најбоље у предстојећим квалификацијама, да оствари жеље свих нас и пласира се на Светско првенство- рекао је Радован Ћурчић.

З. Рангелов

ИЗБОРНА СКУПШТИНА 20. МАЈА
Кокеза или Караџић

Чланови Одбора за хитна питања су за 20. мај  заказали изборну седницу Скупштине ФС Србије. Седница ће бити одржана са почетком у 12 сати у просторијама Спортског центра ФС Србије. Биће то и крај дугог изборног процеса у фудбалској организације, када ће бити промовисан  председник ФСС и ново руководство за наредни четворогодишњи мандатни период.

Сви потенцијални кандидати за председника ФС Србије дужни су да поштују статутарну процедуру и да у предвиђеним роковима доставе кандидатуру и програм рада. Незванично то су председник ФС Беогарда Славиша Кокеза и актуелни председник Савеза Томислав Караџић.

 

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести