ФСС: Скупштина 18. марта, отежана позиција око Косова

Одбор за хитна питања ФСС утврдио је да ће Шеста седница Скупштине ФС Србије у овом сазиву биће одржана у петак, 18. марта у Спортском центру у Старој Пазови.

Анализирана су питања у вези са спровођењем избора у ФС Србије. Закључено је да се о изборима у Судијској и Тренерској организацији обаве потребни разговори на нивоу регионалних савеза и да се после тога закажу избори на нивоу ФСС.

Чланови Одбора за хитна питања су анализирали ситуацију која претходи седници Конгреса УЕФА, заказаној за 3. мај 2016. у Будимпешти, насталу уочи одређених најава да ће се том приликом на дневном реду наћи питање пријема такозваног "ФС Косова" у европску фудбалску организацију. ФСС се од 2012. године свим легалним правним средствима у међународним оквирима снажно противи и бори против идеје да се ово питање уопште нађе пред члановима најважнијих тела. На том путу, подршку смо увек имали од највиших руководстава УЕФА и ФИФА.

Међутим, позиција ФСС је отежана после пријема такозване државе "Косово" у оквире Међународног олимпијског комитета, као и у велику већину разних интернационалних спортских организација. Практично, фудбал је остао скоро једини спорт без пријема поменуте такозване државе и такозваног савеза у највише организације, за шта је ФС Србије у великој мери заслужан.

Спортски савези такозване државе "Косово" су примљени, поред МОК, у светске породице кошарке, рукомета, тениса, атлетике, пливања и других и самим и околности по фудбал су све сложеније.

Такође, на дневном реду су била и питања у вези са суђењем. Усвојен је Правилник о судијама и суђењу, као и Одлука о допуни Одлуке о верификацији Листе стручних посматрача суђења треће групе на утакмицама Српске лиге. Чланови Одбора за хитна питања анализирали су и усвојили Правилник о изменама и допунама Правилника о раду Арбитражног суда.

З. Р.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести