Фудбал-вести: Челси нуди 20 милиона евра за Николу Максимовића

Српски фудбалски репрезентативац Никола Максимовић могао би да се пресели из Торина у Челси и придружи земљацима Браниславу Ивановићу и Немањи Матићу.

Како преноси Мирор, нови менаџер "плаваца" Антонио Конте жели квалитетног штопера, а након што је одбијен од Јувентуса и Наполија за Леонарда Бонућија и Калидуа Кулибалија, избор је пао на српског дефанзивца, чија се вредност процењује на 20 милиона евра.

Максимовић је каријеру почео у ужичкој Слободи, а у Торино је стигао из Црвене звезде.

За репрезентацију Србије одиграо је 12 утакмица.

Криховјак: У ПСЖ због Лиге шампиона
Фудбалер Пари Сен Жармена Грегор Криховјак рекао је да му је главни мотив за долазак у престоницу Француске освајање трофеја у Лиги шампиона.

Пољски везиста је током каријере наступао за Бордо, Ремс, Нант и Севиљу, са којом је два пута узастопно стигао до трофеја у Лиги Европе, а у јулу ове године појачао је шампиона Француске.

"ПСЖ је један од најбољих клубова у Европи, али то сам знао и пре него што сам дошао у Париз. Клуб има за циљ да освоји Лигу шампиона, веома је амбициозан и то нам је заједничко. Чињеница да причам француски ми је значајно помогла на привикавање. Доносим борбеност и агресвиност у тим. Никада не одустајем и мислим да ће ми велика конкуренција у тиму пријати", рекао је 26-годишњи фудбалер за Гоал.

Дрес репрезентације носио је 39 пута, постигао је два гола и наступао је на овогодишњем Европском првенству у Француској.

Гомис на позајмици у Марсељу
Француски фудбалер Батефамби Гомис напустио је Свонси и наредне сезоне наступаће на позајмици у Олимпику из Марсеља, саопштио је данас француски клуб.

Гомис је током каријере наступао за Троа, Сент-Етјен и Лион, пре него што је у јуну 2014. године потписао четврогодишњи уговор са Свонсијем.

Француски нападач у Марсељ стиже као замена за Мичуа Батшуаија, који је овог лета за 40 милиона евра појачао Челси.
Дрес репрезентације носио је 12 пута и постигао три гола.

Швајнштајгер се повукао из репрезентације Немачке
Досадашњи капитен фудбалске репрезентације Немачке Бастијан Швајнштајгер саопштио је данас да се повлачи из националног тима.

Он се на свом Твитер профилу захвалио свима са којим је сарађивао у репрезентацији и као најемотивнији тренутак навео освајање титуле шампиона света на Мундијалу у Бразилу 2014. године.

Дугогодишњи фудбалер Бајерна, тренутно члан Манчестер Јунајтеда, дебитовао је за Немачку у јуну 2004. године у пријатељском мечу против Мађарске, а укупно је одиграо 120 утакмица и постигао 24 гола.

У дресу са државним грбом наступао је на три Светска и четири Европска првенства, што му је омогућило да одигра рекордних 38 утакмица на великим турнирима.

Вијери се враћа из пензије и одлази у Кину?
Некадашњи фудбалски репрезентативац Италије Кристијан Вијери објавио је данас да се враћа из пензије и да ће се поново "активирати" у Кини.

Вијери, који има 43 године, повукао се из фудбала 2009. године као члан Аталанте, после веома успешне каријере у којој је наступао за многобројне клубове, међу којима су Јувентус, Атлетико Мадрид, Лацио, Милан, Интер, Монако, Сампдорија...

"Добро јутро свима. Имам важну вест да саопштим. "Бобо" се вратио и одлучио сам да играм фудбал у Кини. Пре пет месеци имао сам 101 килограм, а сада имам 91. Морам да смршам још два и спреман сам", написао је Вијери на Инстаграму.

Италијански нападач је дрес репрезентације облачио 49 пута и 23 пута се уписао у листу стрелаца.

Хесе близу преласка у ПСЖ
Фудбалер Реал Мадрида Хесе Родригез велика је жеља тренера Пари Сен Жармена Унаи Емерија, преноси Л'Екип.

Тренер Парижана Унаи Емери жели играча који може да покрије позицију крилног нападача, али и да игра у самом нападу, па је 23-годишњи Шпанац примарна мета.

Хесе је прошао млађе категорије "краљевског клуба", док је за сениорски тим уписао 94 наступа и постигао 18 голова.
 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести