Фудбал-вести: Емери предвиђа светлу будућност Зидану

Нови тренер Пари Сен Жармена Унаи Емери рекао је да Зинедин Зидан има шансу да постане један од најбољих стратега на свету, након освајања Лиге шампиона у првој сезони са Реал Мадридом.

Зидан је у јанауру заменио Рафаела Бенитеза на клупи Мадриђана, и водио је тим до освајања титуле у Лиги шампиона, пошто је у финалном мечу након извођења једанаестераца савладан градски ривал Атлетико.

"Реал Мадрид и Зидан су повезани на невероватан начин. Реал Мадрид због велике историје, а Зидан због тога што је легендарни фудбалер клуба. Логично, прелазак у улогу тренера није лак, али је Зидан показао да је добар стручњак. Ради у једном од најбољих клубова на свету, он је био један од најбољих фудбалера на свету и нема сумње да има шансу да постане најбољи тренер", рекао је Емери а преноси Гоал.

Зидан је као играч са Реал Мадридом освојио Примеру, два Суперкупа Шпаније, Лигу шампиона, УЕФА Суперкуп и Интерконтинентални Куп.

Роналдо: Најуспешнија сезона у каријери
Португалски фудбалер и звезда Реал Мадрида Кристијано Роналдо рекао је да му је сезона 2015/16 најуспешнија у каријери и нагласио да није опседнут освајањем Златне лопте.

Роналдо се ове године попео на кров Европе са мадридским Реалом и репрезентацијом Португалије, пошто је у финалу Лиге шампиона савладан градски ривал Атлетико након пенала, док је Португалија у финалном мечу овогдишњег Европског првенства савладала домаћина Француску (1:0) и стигла до првог трофеја у историји.

"Ово је најбоља година мог живота што се тиче трофеја. Освојио сам два велика такмичења и заиста сам пресрећан. Поносан сам на успех репрезентације и Реал Мадрида и осећај је заиста сјајан. Да ли се надам освајању Златне лопте? Никад не очекујете индивидуалне трофеје. То нису ствари којима сам опседнут. Свакако да имам прилику ове године, јер сам освојио два велика трофеја", рекао је португалски ас за Марку.

Роналдо је до сада освојио три Златне лопте, а иза себе има сјајну голгетерску сезону јер је постигао 35 погодака у Примери, рекордних 16 у Лиги шампиона и три на ЕУРО у Француској.

Прошле године награду је освојио најбољи играч Барселоне Лионел Меси.

Ранијери: Верујем да ће Марез остати
Менаџер Лестера Клаудио Ранијери рекао је да верује да ће Ријад Марез остати у клубу и наредне сезоне, упркос конкретној понуди Арсенала.

Претходних дана појавила се инфромација да је Арсенал понудио 50 милиона евра за услуге 25-годишњег Алжирца, који је прошле сезоне био један од кључних играча у освајању прве титуле у Премијер лиги.

"Да ли сам уверен да ће Марез остати у клубу? Наравно. Знам колико је он добар играч и знам и да други тимови желе да освоје Премијер лигу. Ипак, веома је важно да остане у клубу, јер он је једна од "звезда" овог тима. Остали тимови можда имају више квалитетних играча, и можда неће добијати шансу и зато је најбоље да остане у Лестеру", рекао је Ранијери а преноси Скај Спорт.

Током каријере Марез је наступао за Авр, пре него што је у јануару 2014. стигао у Лестер, за који је до сада уписао 90 утакмица уз 25 голова.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести