Фудбал-вести: Мертезакер без минута ове сезоне, али добио нови уговор

Арсенал је наставио са потписима нових уговора са својим фудбалерима, након што је последњи у низу то урадио капитен Пер Мертезакер.

Менаџер Арсенала Арсен Венгер није желео да у јуну остане без високог немачког дефанзивца, због чега је договорио нову једногодишњу сарадњу са Мертесакером, до лета 2017.

"Пер је вођа овог тима и један од четворице искусних фудбалера Арсенала, који може да руководи. Није било никаквих преговора, само смо искористили опцију продужетка. Одлука је донета прилично лако", рекао је Венгер, а преноси Скај Спорт.

Мертесакер је добио нови уговор иако ове сезоне није одиграо ниједан меч због повреде колена, а на терен би требало да се врати за две недеље.

Пре њега "тобџије" су у последње време продужиле сарадњу са Оливијеом Жируом, Лораном Кошћелним и Френсисом Кокеланом, али још увек постоји "застој" у преговорима са двојицом најбољих играча Алексисом Санчезом и Месутом Озилом.

Габријел Жесус званично у Ситију, деби против Тотенхема
Талентовани бразилски нападач Габријел Жезус данас је задужио опрему Манчестер Ситија, шест месеци након трансфера и позајмице у Палмеирасу.

Овај 19-годишњи фудбалер летос је потписао уговор са Ситијем вредан 32 милиона евра, али се данас прикључио екипи и изабрао дрес са бројем 33.

"Премијер лига је јако тешко и квалитетно такмичење, надам се да ћу се брзо адаптирати. Све је на мени, не плашим се и спреман сам да искористим шансу", рекао је Жесус за клупски сајт.

Жесус је данас добио британску радну дозволу, чиме је стекао право да дебитује против Тотенхема у суботу у утакмици Премијер лиге.

Он је годину и по дана играо у првом тиму бразилског великана, постигао је 28 голова на 83 меча и дао велики допринос освајању титуле првака Бразила и националног купа.

Био је део шампионског олимпијског тима Бразила на Играма у Рију, док је одличним паријама стигао и до А репрезентације, постигавши четити поготка на шест наступа.

Паје одбио 30 милиона од Кинеза, жели кући у Марсељ
Фудбалер Вест Хема Димитри Паје, који је ван екипе јер жели да напусти Лондон, одбио је три пребогате понуде из Кине и могућност да постане други најплаћенији играч планете, иза Карлоса Тевеза.

Како преноси Скај спорт, Хебеи Форчн и два неименована клуба из Кине понудили су Французу годишњу плату од 30 милиона евра, али су добили одричан одговор јер Паје планира да се врати у Марсељ и то за знатно мање новца.

Паје инсистира на повратку у домовину иако му Марсељ нуди 30 одсто мања примања него што тренутно има у Вест Хему, док би на Далеком Истоку зарадио три и по пута више, али му је на првом месту породица која хоће поново да живи у Француској.

Он је због тога одбио да тренира са екипом Славена Билића, захтевајући трансфер, али је Вест Хем одбио прву понуду клуба са Велодрома у износу од 20 милиона евра.

Очекује се да Марсељ повећа понуду и врати Пајеа после годину и по дана.

Милито о земљацима: Занети може Месија да доведе у Интер
Најбољи фудбалер Барселоне Лионел Меси могао би једног дана да пређе у Интер на позив пријатеља Хавијера Занетија, сматра њихов земљак и некадашњи голгетер "нероазура" Дијего Милито.

Милито истиче да је садашњи потпредседник Интера и некадашњи саиграч Месија из репрезентације Аргентине једина особа која може да га доведе у Милано.

"Тешко је у овом тренутку поверовати да ће Меси да напусти Барселону. У фудбалу је све могуће, снови ништа не коштају и оствариви су. Занети има сјајан и пријатељски однос са Леом и ако неко може да га наговори да напусти Барселону, то је Хавијер. То би било сјајно", рекао је Милито за Коријере дело Спорт.

Милито, један од најзаслужнији за Интерово историјско освајање "триплете" 2010. године када је постигао два гола у финалу Лиге шампиона против Бајерна (2:0), верује да његов бивши клуб може да се врати на старе стазе славе.

"Интеру је потребна хомогеност и ефикасност, сигуран сам да ће доћи временом под вођством тренера Стефана Пиолија. Већ се види напредак и мислим да ће још више унапредити игру. Сигуран сам да ће обезбедити пласман у Лигу шампиона, а показаће своју снагу и у Торину против Јувентуса", закључио је Милито.

Кинески власници већ дуже време имају план о доласку Месија у Интер, за шта неће жалити новац, али питање је колико је петроструки добитник Златне лопте расположен за селидбу из Барселоне, нагласивши да је тренутно срећан.

Интер полаже наду у то што Меси није продужио уговор са Каталонцима, о чему преговара са клубом већ дуже време.

Јунајтед остварио рекордан приход, Барселона друга
Енглески Манчестер Јунајтед остварио је највећи приход од свих фудбалски клубова на свету и тако после 12 година са врха сменио мадридски Реал, показала су истраживања угледне ревизорске куће Дилојт.

Клуб са Олд Трафорда зарадио је рекордних 689 милиона евра прошле сезоне, највише захваљујући великом расту комерцијалних активности на 100 милиона евра.

Реал је после више од деценије владавине сада пао на треће место, јер је га је престигао и највећи ривал Барселона.

На четвртом месту је минхенски Бајерн, испред Манчестер Ситија и Пари Сен Жермена, док Топ10 редом затварају Арсенал, Челси, Ливерпул и Јувентус.

Укупан приход првих 20 клубова по том критеријуму износи 7,4 милијарде евра, што је за 12 одсто више него прошле године.
 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести