Фудбал-вести: Паје затражио одлазак из Вест Хема, Арсенал чека

Француски фудбалер Димитри Паје не жели више да игра за Вест Хем и затражио је му клуб омогући одлазак у јануарском прелазном року.

Менаџер "чекићара" Славен Билић открио је да одлични 29-годишњи везиста не тренира са екипом, али и поред тога нема намеру да га пусти у други клуб.

"Рекли смо му да немамо намеру да продајемо најбоље играче, али Паје неће више да игра за нас. Стручни штаб и играчи дали су му све, били уз њега, али он нас је изневерио. Јако сам љут", рекао је Билић на конференцији за медије пред дуел са Кристал Паласом у Премијер лиги.

Паје је прошлог фебруара, само неколико месеци од доласка из Марсеља, потписао нови петоипогодишњи уговор и постао најплаћенији фудбалер у историји Вест Хема са 8,5 милиона евра годишње.

После сјајних партија на Европском првенство у Француској, Паје није успео да понови прошлосезонска издања, али упрскос томе Арсенал није умањио интересовање.

Верује се да је управо Арсенал највећи разлог његовог захтева од челника Вест Хема.

Жиру, Кошћелни и Кокелан продужили уговоре
Француски фудбалери Оливије Жиру, Лоран Кошћелни и Френсис Кокелан ставили су данас потписе на нови уговор са Арсеналом, објавио је лондонски клуб.

Менаџер Арсенала Арсен Венгер одлучио је да задржи тројицу сунардоника и понуди им финансијски бољу сарадњу, али није објављено на колико дугу верност су се обавезали.

"Презадовољни смо што смо потписали три веома важна играча за будућност. Кошћелни је кључан наш играч и један од најбољи штопера света, Кокелан је много напредовао технички последњих година, док Жиру има велико искуство и постао је комплетан нападач", рекао је Венгер за клупски сајт.

На француском стручњаку је сада да продужи уговоре са двојицом најбољих у тиму - Алексисом Санчезом и Месутом Озилом, што неће бити лако јер бројни клубови стоји у реду за њихов трансфер.

Фудбалери Арсенала налазе се на петом месту на табели Премијер лиге са 41 бодом, осам мање од лидера Челсија.

Евандро близу преласка у Хал
Некадашњи фудбалер Црвене звезде Евандро Гоебел на корак је од преласка у редове енглеског премијерлигаша Хала.

Везиста Порта првобитно ће доћи на позајмицу међу "тигрове", са опцијом трајног уговора уколико Хал избори опстанак, а цео посао кошатаће око два милиона евра.

На трансферу инсистира лично менаџер Марко Силва, који је успешно сарађивао са Евандром док су били у португалском Ешторилу.

"Радимо све што можемо да га доведемо јер ће донети нешто ново тиму. Фудбалери из Португалије нису јефтини, али познајем добро тамошње тржиште и верујем да ћу ускоро моћи да рачунам на Евандра", рекао је Марко Силва.

Бразилски фудбалер није у првом плану у Порту, ове сезоне одиграо је само један меч у Купу Португалије и два у Европи, па је одлазак логично решење.

Евандро је члан Црвене звезде био у сезони 2010/2011, дао је велики допринос освајању националног купа, а остаће упамћен и по промашеном пеналу у 141. вечитом дербију.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести