Фудбал-вести: Роналдо сматра да није био лош против Немаца...

Фудбалер мадридског Реала Кристијано Роналдо рекао је да, упркос сталним критикама, бројке и голови говоре о његовом учинку ове сезоне.

Роналдо је постигао "хет-трик" против Волфсбурга (3:0) у реваншу четвртфинала Лиге шампиона и донео мадридском Реалу шести пласман заредом међу четири најбоља тима на Старом континенту.

"Одиграо сам једну од најбољих утакмица, али не и најбољу. За моју очајну сезону нисам био толико лош, као што се причало раније. Добијам много критика, признајем да на почетку сезоне нисам био на свом нивоу, имао сам проблем са повредом, али не желим да тражим оправдање", рекао је Роналдо, а преноси шпанска Марка.

Португалац је и ове сезоне веома продуктиван, пошто је постигао 46 голова на 42 утакмице.

"Доказао сам да сам се вратио и бројке то потврђују. Срећан сам, али желим да будем још бољи. Одиграли смо перфектно против Волфсбурга, била је то "магична" ноћ за нас", поручио је Роналдо и у полуфиналу за противника пожелео Бенфику, која је први меч у Минхену изгубила од Бајерна (1:0).

Вијери: Броки је прави човек за Милан
Некадашњи италијански фудбалер Кристијан Вијери пружио је подршку новом тренеру Милана Кристијану Брокију и нагласио да је он прави човек за ту функцију.

Броки је из младог прекомандан у први тим "росонера", након што је Синиша Михајловић добио отказ због нешто лошијих резултата.

"Веома сам срећан због Брокија. Он је фантастичан човек, веома је ентузијастичан и добро припремљен тренер. Знам га преко 16 година и Кристијан је један од мојих најбољих пријатеља. Спреман је за велике изазове и вођење клуба какав је Милан. Немам дилеме да је прави човек за посао и да ће направити велику каријеру. Куп Италије је само додатна мотивација и ако успе да га одмах освоји то ће бити "шлаг на торти", рекао је Вијери за Газета дело Спорт.

Броки је био дугогодишњи играч Милана са којим је освојио две Лиге шампиона, Скудето, Куп Италије, ФИФА Светско клупско првенство.

Милан тренутно заузима шесто место у Серији А са 49 бодова, док се у финалу Купа Италије са Јувентусом састаје 7. маја.

Михајловић први фаворит за клупу Лација, Монтела кандидат
Доскорашњи тренер фудбалера Милана Синиша Михајловић први је кандидат да од лета преузме Лацио, клуб за који је наступао током играчке каријере.

Италијански лист Месађеро пише да су, поред Михајловића, кандидати легендарни фудбалер Роме Вићенцо Монтела и тренер Сасуола Еузебио Ди Франческо, док се верује да је садашњи тренер Симоне Инзаги само прелазно решење.

Највеће шансе дају се Михајловићу јер председник клуба Клаудио Лотито инсистира на његовом доласку, посебно јер имају добре пријатељске односе.

Михајловић је од 1998. до 2004. године оставио дубок траг играјући у Лацију, а био је део тима који је освојио последњу титулу Серије А за римски клуб.

Српски стручњак тренетно је слободан, након што је смењен у Милану због пораза од Јувентуса прошлог викенда.

Азар прелази у Реал Мадрид за 40 милиона?
Лондонски Челси договорио је трансфер фудбалера Едена Азара у мадридски Реал за 40 милиона евра, преноси Дејли Експрес.

Како се наводи, Мадриђани су у трци за потпис Азара победили Пари Сен Жермен и већ усагласили услове са крилним фудбалером.

На трансферу је инсистирао тренер краљевског клуба Зинедин Зидан јер веома цени Азара, за којег је једном приликом истакао да је после Лионела Месија и Кристијана Роналда најбољи фудбалер на планети.

Белгијанац није ни сенка играча из прошле сезоне, када је проглашен за најбољег фудбалера Премијер лиге, због чега му се цена на тржишту преполовила.

Овај 25-годишњи фудбалер тачно годину дана није постигао гол у Премијер лиги, па не чуди што Челси има лошу сезону у којој брани титулу.

Тотенхем нуди 25 милиона евра за Манџукића
Фудбалер Јувентуса Марио Манџукић налази се на мети лондонског Тотенхема, преноси Тутоспорт.

Угледни италијански лист преноси да је клуб из северног Лондона спреман да плати 25 милиона евра за хрватског нападача, којем уговор Јувентусом истице у јуну 2019. године.

Манџукић је у Јувентус стигао 2014. године из Атлетико Мадрида, а до сада је за "Стару даму" уписао 30 наступа 11 голова.

Током каријере наступао је за Марсонију, Загреб, Динамо Загреб, Волфсбург и минхенски Бајерн.

Са Бајерном има освојене две титуле Бундеслиге, два Купа Немачке, Суперкуп, Лигу шампиона, УЕФА Суперкуп и ФИФА Светско клупско првенство.

Де Брујне: Спремни смо, све је могуће у завршници ЛШ
Фудбалери Манчестер Ситија Кевин Де Брујне и Џо Харт сложили су се да је њихов тим одиграо одличну утакмицу против ПСЖ-а и заслужено прошао у полуфинале Лиге шампиона.

Сити је, после 2:2 у Паризу, славио на Етихаду минималним резултатом, голом управо Де Брујнеа у 76. минуту.

"Одиграли смо одличан меч, осећај је фантастичан. Одиграли смо веома добру утакмицу, док ПСЖ није створио велики број прилика. Мислим да смо заслужили да прођемо даље, у полуфиналу смо и све је могуће. Чекају нас веома тешки мечеви, али ни ПСЖ није био лак противник. Спремни дочекујемо наредни меч", рекао је Белгијанац после утакмице.

Голман "грађана" Џо Харт одао је велико признање ПСЖ, али и похвалио игру свог тима.

"Невероватна ноћ за нас. Тренирали смо вредно за ово такмицење. Имали смо проблеме на почетку, али смо од тада били све бољи. Треба одати и велико признање Пари Сен Жермену, јер су уцинили да овај двомеч буде заиста фантастичан", закључио је Харт.

Калчомеркато: Интер враћа Љајића Роми, одлази и Јоветић
Српски фудбалер Адем Љајић на крају сезоне вратиће се у Рому пошто Интер не жели да откупи његов уговор, преноси Калчомеркато.

Љајић није испунио очекивања тренера Роберта Манћинија, који га је често критиковао због односа према обавезама, и Интер нема намеру да издвоји 11 милиона евра како би га трајно оставио.

Милански клуб одлучио је да од играча са позајмица откупи само нападача Едера, док ће Роми и Манчестер Ситију вратити Љајића и Стевана Јоветића.

Калчомеркато наводи да се на утакмици против Фрозинонеа видело да Лајић нема поверење Манћинија, јер је у првој постави шансу пружио тек опорављеном Јоветићу.

Љајић је ове сезоне за "нероазуре" уписао по три гола и асистенције.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести