Припреме фудбалера Војводине у Турској: Подижу се и ниво форме и расположење

БЕЛЕК: После друге провере коју су имали у утакмици с бечким Рапидом и победе од  2:0 до које су стигли головима Мркаића и Човића, фудбалери Војводине су само у преподневним сатима изашли на терен у спортском комплексу хотела „Сусеси“.
Dragan Sarac
Фото: Драган Шарац демострира вежбу на тренингу Воше, фото: Ј. Грлић  

(Од нашег специјалног извештача)

Одрадили су такозвани тренинг опоравка, а наруку им је ишло и то што је време било релативно топло, али уз нешто већу облачност. Одлично расположење проузроковано победом над аустрјском екипом, било је јасно уочљиво и, утисак је, ниво форме тима, баш као и укупна атомсфера у њему, расту из дана у дан.

- Причао сам с тренером Рапида после утакмице и рекао ми је да је против нас извео, мешану екипу у којој су били петорица стандардних првотимаца, док су остали пре тога одиграли сусрет с данским Остендеом – рекао је Драган Шарац, асистент шефа стручног штаба Воше Ненада Лалатовића. – Најважније нам је било то што смо имали прави приступ утакмици, како у првом, тако и у другом полувремену. Момци су одлично истрчали свих 90 минута, одрадили су посао онако како смо се то и договорили и то је добро за овај период припрема. Убеђен сам да ће тако да остане и надаље, јер играчи добро тренирају, приметна је добра хемија у екипи и не желимо ништа више од тога да у истом стилу и наставе.

Рапид, утисак је, није створио ни једну једину праву прилику, што сведочи о квалитетном приступу сусрету црвено-белих дефанзиваца.

- Заиста добро смо обавили дефазивне задатке, говорим о свим фудбалерима, чиме смо онемогућили ривала да нам озбиљније запрети. С друге стране, створили смо неколико лепих прилика, од којих смо две успели да претворимо у голове, иако смо могли да постигнемо и неки погодак више. Задовољни смо, а веома битно је и то што немамо ни једног повређеног играча, осим Ранка Валимировића, који је у Белек и дошао да ради на рехабилитацији.

До краја боравка у Турској, пред Вошом су још четири провере. Већ у суботу Новосађани ће одиграти тренинг-утакмицу с Марибором, а после тога ривали ће им бити украјински Љвов, односно руски премијерлигаши Динамо из Москве и Рубин из Казања.

- Шеф Лалатовић већ је одредио то да ће у наредним сусретима играчи добијати већу минутажу, лагано ће почети да се кристалише први тим за пролећни део сезоне, а верујем да ће против руских тимова извести поставе које ће на терену провести по 90 минута. Могуће је, у зависности од тренеровог виђења, да против Марибора и Љвова одиграмо по систему 60+30 минута, говорим о очешћу играча, али је сасвим извесно да ћемо у две финалне и веома тешке провере с Динамом и Рубином, шансу пружити само једанаесторици фудбалера, плус још тројици који ће накнадно ући у игру.

Током боравка на обалама Средоземног мора, играчи, готово хорски, исказују велики оптимизам пред наставак првенства и убеђени су да ће успети да остваре циљ и пласирају се у квалификације за Лигу Европе.

- Циљ Војводине увек треба да буде да се бори за излазак на европску сцену. Свесни смо да смо део великог клуба и покушаћемо да уђемо максимално у наставак првенства, већ од прве утакмице с Пролетером.– подвукао је Драган Шарац.

По завршетку тренинга, играчи су били на базену, а после купања, отишли су и у сауну. После тога, имали су слободно послеподне, које су неки искористили за одлазак у Анталију, док су остали момци били у шетњи, или се одмарали у својим собама.

А. Предојевић

Рус Николај Оболски на проби

Одласком Бојана Матића у Партизан, Момчило Мркаић остао је једини прави нападач међу црвено-белима. Због тога, тренер Лалатовић и чланови управе траже још једно решење на позицији центарфора, а на пробу, у Војводину је стигао дојучерашњи фудбалер Динама из Москве Николај Оболски. Секретар стручног штаба Драгомир Вукићевић одмах га је сместио у хотелу „Сусеси“, руски интернационалац задужио је опрему, а затим је одрадио и први тренинг.

Фото: Николај Оболски и Ненад Лалатовић, фото: Ј. Грлић

- Реч је о 23-годишњем нападачу, високом 186 цм, и он ће током наредних дана имати прилику да се покаже и убеди нас да заслужује да обуче дрес Војводине – истакао је Драган Шарац. – Вероватно је да ће добити шансу и да заигра у дуелу с Марибором, па ће тренер Лалатовић тек тада донети коначни суд.

Човић: Гол ме је обрадовао

У 59. минуту сусрета с Рапидом, на додавање Стефана Ђорђевића, повратник у црвено-бели тим Немања Човић постигао је други гол за Војводину. Оку посматрача није промакао детаљ да му се веома обрадовао и прекрстио, што као да је био сигнал да је тешка повреда колена коначно остала из њега и да улази у препознатљиву форму.

- Пуно ми значи тај повратнички погодак, који је дошао после паузе од шест месеци – уз осмех, констатовао је Човић. – Сваки гол представља мотив више и показује да није било џабе оно што си истрпио и што си након тога радио. Против Аустријанаца сам био централни нападач, није баш моја позиција, али сам на њој играо и раније. Дошла је до мене та лопта и само сам одреаговао онако како је то и требало. Полако се уводим у такмичарски ритам, сваки минут на терену пуно ми значи и вероватно је да ћу, ако се тренер с тим буде сложио, лагано повећавати минутажу.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести