СА ПРИПРЕМА ФУДБАЛЕРА ВОЈВОДИНЕ: Јовановићев првенац за прву победу у 2024. години

Уз тренинг опоравка у преподневним сатима фудбалери Војводине су дан после победе против Вождовца провели у шетњи улицама Ларнаке, главног кипарског града, њихове базе за припреме до краја јануара.
s
Фото: ФК Војводина

Расположени, у првом реду позитивним резултатом, још више преокретом у завршници меча, одавали су дружину која је досадашњи план реализовала у завидној мери. Њихово задовољство делили су и чланови стручног штаба са новим шефом Божидаром Бандовићем на челу.

- Свака добра игра охрабрује, сваки позитиван резултат сведочи да сте на добром путу –коментарисао је Бандовић. – Мада на основу једне утакмице мало шта можемо да закључујемо и да унапред квалификујемо, морамо да будемо задовољни учинком и тима и сваког играча понаособ. Ко год је посматрао меч са Вождовцем са нама је делио оцену да смо у тих 90 минута показали доста позитивних ствари. Тек су две недеље заједничког рада иза нас, имамо још доста тога да поставимо и да игру унапредимо. На томе радимо свакодневно, а контролне утакмице су ту да покажу у ком проценту смо постављене задатке и реализовали. Оно чиме јесам задовољан јесте приступ играча обавезама, дисциплина на терену, али и изван њега. Немам значајних замерки на развој игре од почетка до краја утакмице са Вождовцем. Све што бих могао да пожелим до наставка првенства јесте да у својим настојањима трајемо и да добру игру понављамо из утакмице у утакмицу.

Фото: ФК Војводина

Војводина је утакмицу започела у саставу: Царевић, Лазаревић, Јеличић, Црномарковић, Букинац, Матеус Индио, Зукић, Радуловић, Николић, Кембел, Вукановић. Од 60. минута састав је изгледао овако:  Росић, Бјековић, Тањга, Ђорђевић, Гиорбелидзе, Петровић, Савићевић, Милосављевић, Бутраковић, Јовановић, Ивановић.

Играла су два потпуно различита састава, али са јединственом жељом која је на крају и резултирала победом. Нико од чланова стручног штаба није имао намеру да издвоји било ког играча, по било ком основу. Међутим, играчи између себе издвојили су 17-годишњег Лазара Јовановића који је првенцем у сениорској конкуренцији, после Ивановићевог озједначујућег поготка у 83. минуту, два минута касније мајсторским потезом завршио акцију голом за прву победничку карику у низу пријатељских утакмица ове зиме. Био је то његов првенац у сениорском саставу Новосађана.

- Сваки гол је подједнако драг, али само један је први – прокоментарисао је Јовановић. – Било би ми драже да је то било на првенственој или утакмици за Куп, али важно је да ме је кренуло. Биће голова и тамо где се бодови уписују. Надам се да ћу имати више прилика за то у наставку првенства.

Војводина на Кипру остаје до краја месеца, када се враћа у Нови Сад, где ће дочекати наставак суперлигашког такмичења, 10. фебруара са лучанском Младости на Карађорђу. До тада одиграће још три утакмице у Ларнаки: са кипарским Онисилосом (24.1.), јерменским Араратом (28.1.) и Чукаричким (31.1.). До почетака првенства жеља тренера Бандовића је још једна контролна утакмица у Новом Саду са неким од српских суперлигаша.

Л. Бакмаз

EUR/RSD 117.1015
Најновије вести