ВОЈВОДИНИНА КОМПОЗИЦИЈА ЗАУСТАВЉЕНА ПОСЛЕ ДВОМЕСЕЧНОГ ПУТОВАЊА БЕЗ ПОРАЗА: Воша има игру, од стила не одустаје

Сваки резултатски низ, као што има почетак, има и свој крај. У складу с тим и Војводинина фудбалска композиција заустављена је после двомесечног позитивног низа, у 10 утакмица без пораза, рачунајући ту и сусрет у четвртфиналу Купа Србије, против Чукаричког у Београду.
1
Фото: Дејан Зукић постиже први гол за Новосађане, фото: С. Шушњевић

ТСЦ је овога пута победио (3:2) и тако прекинуо негативну традицију у сусретима с Новосађанима на својој арени. Баш тако како је и Војводина, пре седам дана, идентичним резултатом у своју корист, ставила тачку на ланац неуспеха на Карађорђу у сусретима с Бачкотополчанима.

Вошин позитиван резултатски низ јесте прекинут, али није урушен колективни став да од сопственог стила не одустаје, без обзира на то ко је на другој страни терена, код куће или у гостима, без разлике. Препознали су то и навијачи, њих око 200, који су навијањем утишали вишеструко бројније присталице домаћина. Судећи по навијачком расположењу по завршетку дербија, њихова порука да тим не мора да победи, али да сваки појединац у њему мора да одигра на нивоу сопственог максимума, имао је ослонац у отвореној игри нападачког стила, као и у достизању противничког убедљивог вођства, постигнутог у околностима шокантног почетног петоминутног интервала.

Сагласан је с таквом оценом и тренер "старе даме" Божидар Бандовић.

- Била је то сјајна утакмица, с елементима тактичког надметања – приметио је Бандовић. – Упркос врло лошем почетку када смо брзо примили два гола, добро смо изгледали на терену, дали смо гол, мењали страну и имали посед. ТСЦ има изванредан пристисак, можда и најбољи који сам до сада видео у нашој лиги, а ми смо успевали да из тог притиска излазимо, правили шансе, преполовили њихово вођство пре одмора, али смо и пропустили прилике да још више пунимо шеснаестерац, када је лопта била на боковима.

Вољни моменат Новосађани су испољили начином на који су одговорили на шок с почетка дербија. Успели су да анулирају вођство домаћина, али и да приме трећи гол, за општу мобилизацију у колективу и конкретније задатке у одбрани

-Трећи гол примили смо на недопустив начин – сагласан је Бандовић. – Међутим, када све саберем и одузмем, у суштини могу да будем задовољан, играли смо добро и мислим да смо заслужили и нешто више од минималног пораза. Увек говорим, када имаш игру, а Војводина је има, доћи ће све на своје. Вратили смо навијаче на „Карађорђе“ и то је најбољи показатељ свега. Времена за јадиковке нема, јер већ у среду имамо врло важно гостовање у Крагујевцу, у полуфиналу Купа. У сваком случају, честитам ТСЦ-у на победи, а колеги Лазетићу јубилеј, 100-ту утакмицу на клупи изузетно организованог клуба.

Војводинино гостовање у Бачкој Тополи тек је прва карика у захтевној серији утакмица, где се европски путеви преплићу: у среду је полуфинале Купа са Радничким у Крагујевцу, у суботу на „Карађорђе“ стиже Црвена звезда, а следе Партизан и мечеви с директним конкурентима за четврто место - Чукаричким и крагујевачким Радничким 1923.

Л. Бакмаз

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести