ВОЈВОЂАНСКИ СУПЕРЛИГАШКИ ДЕРБИ У ПЛЕЈ-ОФУ ОПРАВДАО ОЧЕКИВАЊА: Успео реванш Бачкотополчана

Победом у покрајинском дербију ТСЦ се реванширао Војводини за пораз у Новом Саду и што је важније по клуб учврстио је трећу позицију на табели.
1
Фото: С. Шушњевић

Новосађани практично нису били ни заузели места у формацији на терену, а домаћи тим је већ водио са 2:0.

Први напад Бачкотополчани су започели уз десну аут линију, одакле је Цветковић у шеснаестерцу пронашао Пантовића. Стрелац водећег гола је шутирао из прве, тако да одбрамбени играчи гостију нису ни стигли да поставе блок испред Царевића. Грогирану Вошину одбрану дотукао је Ћирковић два минута касније. Овога пута акција је ишла уз леву аут линију, а очекивани Ћирковићев центаршут је изостао у корист кориснијег епилога по домаћи тим. ТСЦ-ов офанзивац је искоса гађао супротни угао Царевићевог гола и погодио.

Неочекивани стампедо у плавом, међутим, није деморалисао тим који је у претходне две утакмице на ТСЦ арени оба пута побеђивао ривала. Војводина је преузимала примат између казнених простора, чекајући прилику да акцијама с крила пронађе простор за конкретнију завршницу. За разлику од новосадског меча, где је Зади Сери диктирао ритам по левој страни, сада је Кембел по супротној страни био зачетник већине акција. Бранећи се, од гостујућих напада Стојић је начинио прекршај на ивици шеснаестерца, по средини гола, наместивши тако идеалну позицију за шутера Зукићевог калибра, који је из прекида, баш као и пре седам дана, савладао Илића.

Фото: С. Шушњевић

Лазетић у „клубу 100“

Тренер ТСЦ-а Жарко Лазетић против Војводине је 100. пут предводио тим ТСЦ-а у такмичарским утакмицама. Тим поводом, пре почетка утакмице, председник клуба Јанош Жембери уручио је Лазетићу урамљен дрес екипе са бројем 100. У сусрету са Војводином ТСЦ је, са Лазетићевим на клупи, постигао 49. победу. У међувремену, 24 пута је ремизирао и 27 пута изгубио утакмицу.

Фото: Dnevnik.rs

 И остали тренери ТСЦ -а  у стручном штабу добили су урамљен дрес са бројем 100, а то су: Бојић, Мутавџић, Фараго, Сабо и Јокић. 


До финиша првог дела Новосађани су имали посед, покушавали су Зади Сери у 37. и Кораћ главом у 38. минуту, али зрелије прилчике за убедљивије вођство пропустили су Стојић у 42. минуту када је главом гађао у Царевића из непосредне близине и Пантовић три минута касније, када је статива асистирала Царевићу у одбрани његовог гола.

Промена у саставима на почетку другог дела није било, али је после десетак минута, уместо Кембела Радуловић наставио уз десну аут линију. Војводина је у духу претходних утакмица наставила офанзивним стилом да тражи начин за изједначење. Пронашао га је Ивановић у 62. минуту, након што је Петровић започео акцију, а за изједначујући гол Зади Сери асистирао Ивановићу.

Победоносни гол за ТСЦ постигао је Пантовић у 74. минуту. Претходила му је јединствена променада играча у плавом Вошиним петерцем, а да нико од гостујућих играча није ни покушао да пресече у путању  лопте до Царевићеве мреже.

ТСЦ – Војводина 3:2 (2:1)

БАЧКА ТОПОЛА: ТСЦ арена, гледалаца 2.000, судија: Ивковић (Лајковац), стрелци: Пантовић у 3. и 74. Ћирковић у 5. минуту за ТСЦ, а Зукић у у 13. Ивановић у 62. минуту за Војводину, жути картони: Стојић, Ђаковац, Крстић (ТСЦ), Петровић, Вукчевић (Војводина).

ТСЦ: Илић 6, Цветковић 6, Стојић 6, Ђорђевић 6, Крстић 6, Радин 6,5, Ђаковац 6, Јовановић 6,5 (Ракоњац), Пантовић 7,5 (Милосављевић), Ћирковић7,5 (Шош), Станић 6,5 (Пејић).

ВОЈВОДИНА: Царевић 6, Лазаревић 6, Кораћ 6, Црномарковић 6, Ђорђевић 6, Савићевић 6 (Вукановић), Петровић 6,5, Кембел6,5 (Радуловић), Зукић 7, Зади Сери 6,5, Ивановић 7.

Л. Бакмаз

 

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.0706
Најновије вести