Фудбалери Војводине одлазе на припреме без Дејана Мелега

После тродневног одлагања због временских (не)прилика, фудбалери Војводине у недељу ујутро аутобусом одлазе на централни део зимских припрема, који ће одрадити у Будви.

Нови шеф стручног штаба Драган Ивановић и његови сарадници имају намеру да максимално искористе топлије време које влада на обалама Јадранског мора, а екипа ће тренирати на теренима у Јазу. Предвиђено је да Воша одигра и пет контролних утакмица, а ривали ће јој бити Сутјеска из Никшића (24. јануара), Петровац и Грбаљ (28. јануара) и Металац из Горњег Милановца (31. јануара), док ће на лицу места Новосађани договорити пети сусрет и могуће је да то да им ривал буде Бокељ из Котора.

Током последњих неколико дана, веома занимљиво било је у новосадском клубу, јер је доста играча који желе да напусте стадион „Карађорђе“ и промене средину. Додуше, за сада се све врти око незваничних, кулоарских прича, али, где има дима – има и ватре. Индикативно је то да у Будву неће путовати капитен екипе и један од траженијих фудбалера ове зиме Дејан Мелег. Иако је недавно на ступцима „Дневника“ сам изјавио да би желео сезону да одради у Воши и покуша да с њом освоји један трофеј, понуде за одличног фудбалера очигледно су све озбиљније и сасвим је реално да у наредним данима он,ипак, напусти Нови Сад. Његов неодлазак у Будву сам по себи најбољи је показатељ да се нешто озбиљно „крчка“ око овог трансфера, а као могућа нова средина најбољег фудбалера у Покрајини помињу се Холандија и Немачка.

- Постоји велика могућност да Мелег оде у иностранство и зато не путује с остатком екипе у Будву. Чекамо његовог менаyера да наредних дана дође у Нови Сад и потврди трансфер – рекао је Драгослав Вуковић, председник Надзорног одбора ФК Војводина. – Клуб је задовољан понудом коју је добио за капитена, али је коначна одлука, наравно, на самом Дејану.

Што се осталих фудбалера који наводно желе да оду, Вуковић је нагласио:

- Сви они су у овом моменту и даље фудбалери Војводине. Имају нашу сагласност да преговарају с другим клубовима и могу да оду, уколико добијемо добру понуду за њихове еветуалне трансфере.

Пуно се током последњих неколико дана спекулисало да ли ће Богдан Планић прећи у редове Црвене звезде, а и по том питању први човек Надзорног одбора Воше био је јасан:

- Нико нас није контактирао у вези са Богданом Планићем.

У сваком случају, у наредним данима могло би да буде веома занимљиво и живо међу црвено-белима, јер је пуно клубова који су, додуше у незваничној форми, заинтересовани за играче из Новог Сада. Управо због тога, веома је добро што екипа баш сада одлази у Црну Гору, како би се играчи, колико-толико, склонили из те гужве.

Поред тренера Ивановића, на припреме путују и његови асистенти Владо Каракаш, Здравко Перић, Владимир Буач и Саша Тодић, др Борко Вукосав и физиотерапеути Горан Маријан и Немања Мијић, као и економ Немања Јотановић, односно секретар стручног штаба Драган Вукићевић.

А. Предојевић

 

Путује и Американац Илоски

Тренер Војводине Драган Ивановић решио је да у Будву поведе 26 фудбалера. Како Ковачевић и Палочевић имају обавезе према репрезентацији Србије, њих двојица пропустиће овај део припрема, а у односу на екипу из јесењег дела првенства, на црногорском приморју неће бити ни капитена Дејана Мелега, Новице Максимовића, Милоша Трифуновића, Николе Аксентијевића, Ненада Гаврића, као ни раније отишлих Николе Ашћерића и Душана Мићића.

На теренима у Јазу, дакле, до 4. фебруара вежбаће: голмани Кордић, Перић и Роцков, као и играчи: Лакићевић, Антић, Планић, Пушкарић, Ф. Бабић, Андрејевић, Ђуришић, Бурековић, Јованчић, Л. Зличић, Стаменић, Трујић, Малбашић, С. Бабић, Кнежевић, Спремо, Крстевски, Јовић, Нешковић, Лазаревић, Вукасовић, Шћепановић и Американац Брајан Илоски.

 

Максимовић потписао за Атирау

Новица Максимовић од јуче је и званично нови играч казахстанског клуба Атирау. Он је потписао уговор с овом екипом која се налази на припремама у Анталији и већ је почео да тренира с новим саиграчима.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести