Гледамо само у своје двориште

Фудбалери Црвене звезде преселили су се у топлије крајеве. Експедиција црвено-белих отпутовала је на двонедељне базичне припреме у стару базу Копар. Биће стационорани

и хотелу Жустерна, који припада комплексу Терме Чатеж, компанији која је један од спонзора нашег шампиона.
- Не идемо први пут у Копар, знамо шта нас очекује. Мислим да смо се сви одморили, да су оздравили они који су били повређени. Крећемо орни како бисмо одрадили добре припреме – поручио је капитен Александар Луковић.

Црвено-бели ће у Словенији имати и две провере, 18. јануара против Копра и пет дана касније против трећелигаша Декани.
- Очекујем да задржимо бодовну предност. Биће занимљиво јер се деле бодови. Остало је још седам утакмица до краја овог првог дела првенства. Надам се да ћемо играти у добром ритму и наставити да побеђујемо.

Другу фаза припрема црвено – бели ће одрадити од 27. јануара до 13. фебруара на Кипру, у граду Пафос. Шампионат се наставља пет дана после Звездиног повратка, а лидер на табели, који има шест бодова предности у односу на Партизан, у 22. колу дочекује последњепласирани Нови Пазар.
- Искрено, нисам пратио шта се дешава у Партизану, искључио сам се потпуно и посветио одмору и санирању повреде. Као што увек говорим, најбитније је да гледамо у своје двориште. Ако наставимо да побеђујемо, бићемо први. Ни од кога не зависимо.

Већ сада је извесно да ће бити промена у играчком кадру у односу на јесењи део сезоне. Клуб су напустили Вијеира (Јапан) и Аврамовски (Олимпија), док су близу одласка Бабунски, Фибел и Кахриман. Дозволу да промени средину добио је Михаило Ристић, а чини се да би у иностранство могао и Срђан Палвшић за чије услуге је заинтересован Лас Палмас.

- Дошло је неколико играча из домаћих клубова, верујем да ће се брзо уклопити. Екипа би могла да буде комплетирана пред другу фазу припрема на Кипру, што би оставило довољно простора и времена за уигравање- сматра  Александар Луковић.

З. Рангелов
 

Путници у Словенију

Тренер Божовић имаће у Словенији на располагању 33 фудбалера.
Голмани: Филип Манојловић, Немања Супић, Дамир Кахриман, Јован Вићић, Александар Станковић.
Одбрамбени играчи: Марко Петковић, Милош Цветковић, Стефан Милошевић, Михаило Ристић, Душан Анђелковић, Александар Луковић, Зоран Рендулић, Дамјан Ле Талек, Милош Стојановић.
Везни играчи: Марко Полетановић, Срђан Плавшић, Урош Рачић, Андрија Луковић, Славољуб Срнић, Владимир Јововић, Лука Илић, Лука Аyић, Вељко Николић, Милан Сенић.
Нападачи: Стефан Илић, Срђан Вујаклија, Немања Милић, Предраг Сикимић, Петар Орландић, Вања Вучићевић, Дејан Јовељић, Лазар Романић и Милан Павков.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести