Голови препорука за Николића

Партизан у суботу дочекује екипу Борца, а извесно је да у нападу, због жутих картона, неће играти Урош Ђурђевић. Распуцани голгетер сигурно ће недостајати црно-белима,

али у Хумској се уздају да имају још адута. Ту су новајлија Леандре Тавамба и млади Ђорђе Јовановић, с тим што је Камерунац под знаком питања због повреде задобијене у пријатељском мечу против Инђије. Дакле, велике су шансе да у шпицу, поред Леонарда, заигра талентовани осамнаестогодишњи младић из Лепосавића.

Јовановић се на припремама истакао са неколико голова и завредео пуно похвала од тренера Марка Николића, па тренер црно - белих озбиљно рачуна на младог нападача и да ће Партизан у њему имати правог џокера. Можда то већ сутра Јовановић и покаже.- Наравно да бих волео да заиграм, али ипак мислим да неке коцкице морају да се поклопе. Уколико Тавамба буде спреман, сигурно ће имати предност, с обзиром на његове карактеристике и искуство. Нећу жалити и ако останем на клупи. Има још времена за мене, и стрпљив сам да сачекам своју шансу – рекао је Јовановић.

Подсетили смо младог нападача да је он био ефикаснији од Тавамбе на припремама.- Да, али то не мора ништа да значи. Момак је дуго био без такмичарских мечева, било му је потребно време да се врати у форму. Ево, већ у последна два тест сусрета игра боље. Он је снажан, висок, јак на лопти, играч који је потребан Леонарду да му отвара простор. Наравно да мислим да бих и ја имао шта да покажем, али у овако важним мечевима, који долазе пред ,,вечити дерби“ играш на сигурнију карту.

Јовановић каже да се одлично осећа и да су му минуле припреме много значиле на стицању самопоуздања.- Рад са Марком Николићем је изванредан, он воли нападачку игру. Форсира систем са двојицом истурених фудбалеа , тако да сам и ја добио прилику да се наметнем. Уз једног Ђурђевића и Леонарда није ми било тешко; то су зналци од којих много можеш да научиш. Сигурно сам напредовао у последне време и бољи сам него пред почетак сезоне.

Млади фудаблер упозорава да су утакмице, као ова против Борца, најопасније.
- Не смемо већ сада да будемо на ,,дербију“, морамо максимум да дамо против непредвидивих Чачана. Још су ноге тешке и биће потребно доста стрпљења. А, онда, кад победимо, да се максимално посветимо Звезди – рационалан је Јовановић.

И. Лазаревић

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести