Голубови високо полетели

Спартак – Металац 5:1 (5:1).

СУБОТИЦА: Градски стадион, гледалаца око 700. Судија: Филиповић (Београд).  Стрелци: Илић у 21., 27. и 41. Торбица у 32. (из пенала), Ивановић у 41.  за Спартак, а Валберто у 16. минуту за Металац. Жути картони: Милошевић, Фаркаш (Спартак), Стојановић (Металац). Играч утакмице: Стефан Илић.

СПАРТАК: Мирковић 7, Фаркаш 7, Томић 7 (68. Макарић 7), Антонић 7, Милошевић 7, Шљивић 7, Јочић 7, Ивановић 7, Торбица 7 (59. Новаковић), Тумбасевић 8, Илић 8 (65. Милић).

МЕТАЛАЦ: Белић 5, Никодијевић 6, Рнић 6, Оташевић 6, Седлар 5, Панић 5, Мијић 6, Димитријевић 6, Валберто 6 (58. Миловановић 6), Стојановић 5 (46. Ивановић 6), Мердовић 5 (46. Симовић 6).

Као и у претходним утакмицама, фудбалери Сспартака нису били најбоље концентрисани у дефанзиви у уводном делу меча. Гости су везали серију напада и корнера, а након једне грешке дефанзивне линије и петог корнера, Металац је повео. Шутирао је прво Стојановић, лопта се одбила од пречке тачно на ногу Валберту који је, кроз пун петерац ногу играча обе екипе пронашао пут до мреже у 16. минуту меча.

Рани погодак гостију је отрезнио голубове, а агилнији напади домаћи најавили су да овакав резултат неће остати до краја. Но, нико није могао да помисли шта ће се све дешавати до истека првих 45 минута игре.

Спартак је поравнао у 21. минуту, шутирао је Јочић са двадесетак метара, погодио је пречку, лопта је одскочила од земље, а спретнији од голмана Белића био је Стефан Илић који главом изједначио резултат.

Након нове грешке одбране Спартака могао је Металац поново до предности, срећом, Мирковић је био присебан, а потом је све решио капитен Владимир Торбица. Повукао је сјајну контру Спартака, пребацио је лопту до Ивановића, уследио је пас ка Илићу који је био вештији од својих чувара и голмана Белића за резултатски преокрет.

На 3:1 повисио је Торбица из оправдано досуђеног пенала у 32. минуту. Пеналу је претходио обећавајући напад Спартака, Стојановић је оборио Шљивића, а судија Филиповић је показао на белу тачку.

Убедљиво вођство није успавало домаће, напротив, Голубови су наставили брзу игру, са тачни пасовима, а све им се то исплатило кроз још два гола, оба уз два сјајна и несебична потеза искусног Јанка Тумбасевића. Прво је Тумбасевић изменио дупли пас са Ивановићем који у 38. минуту погађа за 4:1, а потом је везиста Суботичана лепо пронашао Илића који је голом у 41. минуту заокружио свој хет-трик и донео Спартаку огромних 5:1 већ у првом делу игре.

Друго полувреме донело је по три измене на обе стране и, како се то могло очекивати, нешто мирнију игру у мечу у којем је све било решено. Бележимо добру шансу Илића, поново након тачне лопте Тумбасевића у 51. минуту, као и Ивановића у 67. минуту, након окрета.

До нових шанси публика је морала да чека до 81. минута, а тада је у два наврата Спартак могао до још убедљивије предности. Прво је одлично слободан ударац извео Милошевић, Белић је одбранио уз доста муке, а наставак акције донео је покушај Макарића главом, тачно у голмана гостију.

С. Стоиљковић

 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести