Гран при 2016: Лавице спремају изненађење

Изненађење за европског шампиона Русију спремају српске одбојкашице у Јапану. У првом мечу трећег викенда, данас од 9 часова састаће се две селекције, учеснице Олимпијских игара.
jovana-brakocevic
Фото: conny-kurth/jovana-brakocevic

Рускиње, које су још непоражене у Гран прију, па отуд важе и за благог фаворита и Српкиње, комплетне и спремније за недељу заједничког рада у далекој Азији. Историја надметања у овом такмичењу казује да су селекције равноправне и да треба очекивати праву рововску борбу. Ниједан од претходна четири дуела љутих ривалки, није завршен у само три сета.

– Русија нам је добро познат противник. Играле смо више пута са њима. Знамо да, кад год им допустимо да играју, умеју да наметну своју игру и увек нас некако савладају. Надам се да ћемо, као претходног викенда, ми наметнути њима наш ритам и да ћемо започети овај турнир победом – оптимистична је Јована Бракочевић Канцијан.

Сва је прилика да су пред Српкињама последње три утакмице у овогодишњем Гран прију, јер су петопласиране Холанђанке на две победе предности. Са друге стране, Рускиње су на прагу завршног турнира, који ће се одиграти у Тајланду. А обе екипе у фази су припрема за Олимпијске игре, у којима ће наступити у различитим групама.

– И оне ће у Кјоту играти у најјачем саставу и ово им сигурно служи као припрема за Игре, као уосталом и нама. Максимално су сконцентрисане, као и ми, што се види из приложеног. Али опет кажем, без борбе се не предајемо, идемо максимално, па шта буде – обећава коректор српског тима.

Победа доноси много, престиж, самопоуздање и уверење да се добро ради. Традиционално дуели ове две селекције прати и много узбуђења, преокрета и добре одбојке.

– Заиста, увек су то тешке утакмице са њима. Показало се то и прошле године на Светском купу и на Европском првенству, али заиста верујем да нашим залагањем, мотивом, можемо да им парирамо – уверена је Бранкица Михајловић.

М. Р.

Програм

И група (Кјото)
Србија – Русија  (9)
Јапан – Тајланд  (12)

Г група (Анкара)
Бразил – Италија  (13.30)
Турска – Белгија  (16.30)

Х група (Хонгконг)
САД – Немачка  (12.30)
Кина – Холандија  (14.30)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести