Грујић и Живковић за победе и бараж

Селектор младе фудбалске репрезентације Србије Томислав Сивић саопштио је списак играча за одлучујуће утакмице против Ирске и Словеније у којима су нашој селекцији

 потребне победе како би изборили бараж за одлазак на ЕП у Пољску.

На списку су и А репрезентативци Марко Грујић и Андрија Живковић, позван је Звездин голман Филип Манојловић, као и дефанзивац Мехелена Александар Бјелица, као и повратник у младу репрезентацију и Огњен Ожеговић (Чукарички).Занимљиво, на списку нема Дејана Мелега, фудбалера Војводине, који игра одлично у овој сезони.На списку је остао и Сергеј Милинковић-Савић кога је и претходних пута Славољуб Муслин уступио селектору младе репрезентације, а који ће пропустити први меч због парних жутих картона.

  - Радује ме податак да играчи имају све већу минутажу у клубовима. У такмичарском ритму су и Антонов, Вељковић, Чаврић, Ожеговић, Ђурђевић...Мали хендикеп ће бити одсуство Сергеја, због картона, у првом мечу са Републиком Ирском, али биће спреман за утакмицу против Словеније -  казао је Сивић. Захвалио се селектору Муслину за уступање фудбалера који су на граници између А и младе репрезентације и нагласио да их чека тежак посао како би се изборио бараж. - Пред нама су две одлучујуће утакмице за пласман у бараж и мечеве који могу да нас одведу на Европско првенство.

Неће бити лако, јер постоји императив, али имамо играче који све ово могу да изнесу. Фокус је тренутно само на првој утакмици са Републиком Ирском, селекцијом која је изгубила све шансе, али с обзиром на њен менталитет, борбени дух очекује нас тешка и захтевна утакмица. Верујем да смо квалитетнији и желимо да освојимо три бода и тако сачекамо дуел са Словенијом - поручио је Сивић. Малада репрезентација гостује Ирској 7.октобра, а четири дана касније дочекују Словенију.

С. Р.

 

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести