Гудељ из Ајакса у Кину

Фудбалски репрезентативац Србије Немања Гудељ наставља каријеру у кинеском клубу Тјанђин Тед, што није изненађење с обзиром да брјни играчи звучних имена за добре

паре одлазе у најмногољуднију земљу на свету.

Гудељ није био задовољан статусом у Ајаксу. Због мале минутаже и сукоба са тренером Питером Бошом пребачен је у млади тим, а потом је договорено да у зимском прелазном року пронађе нови клуб.Управо то је и учинио. Иако су за њега били заинтересовани европски клубови, попут Реал Сосиједада, Севиље и Зенита из Санкт Петербурга, Гудељ је одлучио да каријеру настави у Кини.

Директор Ајакса Марк Овемарс потврдио је холандским медијима да је постигнут договор са кинеским суперлигашем Тјанђин Тедом и да је Гудељ потписао трогодишњи уговор.Понуда из Кине била је исувише примамљива за српског фудбалера да би је одбио. Према наводима холандских медија, он ће годишње зарађивати пет милиона евра, не рачунајући бонусе, док ће Ајакс на име обештећења зарадити шест милиона евра.

Двадесетпетогодишњи Гудељ стигао је у Ајакс из екипе АЗ Алкмар у мају 2015. године за шест милиона евра, одиграо је 59 мечева и постигао седам голова. Још је играо и за Бреду, а за репрезентацију Србије уписао је 16 наступа и постигао један погодак.

С. Р.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести