И без класичног центарфора ефикасни

Војвођански фудбалски дерби и старо ривалство између играча Спартака и Војводине нису дозвољавали да један од тимова прогласимо фаворитом у утакмици првог кола пролећног наставка

 првенства у Суперлиги Србије. Јесте Воша јесенас победила убедљиво (5:0), али Суботичани имају јак тим, доброг стручњака на клупи, а пред војвођански дерби желели су и да се реванширају за јесењу “петарду”. Све то донело је очекивани развој утакмице, али и један неочекивани детаљ - гол Дејана Мелега већ у 5. минуту, који је гостима донео важну, показаће се и пресудну предност. “Плави голубови” јесу се упирали из петних жила да некако дођу до изједначења, али сигурна одбрана црвено-белих и одлични дебитант на голу гостујућег тима Емил Роцков, то им, једноставно, нису дозволили.

У наставку сусрета је Војводина дуплирала предност, веома запажени Огњен Мудрински ју је брзо преполовио и пробудио наду домаћину, али је гол Филипа Малбашића заљуљао чун Спартака, пробудио из лепих снова о изједначењу ученике Андреја Чернишова и посведочио да ће читав плен отићи у Нови Сад. Лепу фудбалску причу из угла Воше заокружио је Марио Маслаћ, Драган Ивановић прославио је победички деби на клупи, а семафор је на крају показао резултат 1:4. Превисок или не, друго је питање, али је јасно дочарао оно што је малобројно гледалиште пратило на Градском стадиону у Суботици.

- Утакмица је била тешка, баш као што је то био и терен, али смо све то унапред знали и припремили се за такве услове - рекао је један од најбољих појединаца сусрета Филип Малбашић. - С новим шефом и неколицином нових играча, на крају смо стигли до сва три бода, упркос чињеници да смо остали без Владимира Ковачевића и Новице Максимовића, који су јесенас били стандардни и важни првотимци. 

Покушали смо да у дело спроведемо све оно што је тренер Ивановић од нас тражио, а у утакмицу смо ушли са великом жељом да покажемо да и даље тежимо ка високом пласману,као и да нас све промене које су се у клубу догађале нису пореметиле. Успели смо у науму, иако на терену није све било тако лако као што крајњи резултат може да сугерише.

Иако је новосадски суперлигаш током припрема увежбавао систем игре са три централна бека у линији, у Суботици је Војводина заиграла у формацији 4-2-3-1, истој оној која јој је јесенас донела одличне резултате.- Навикли смо на ту формацију и играмо је већ неких годину дана уназад. Опет, током припрема смо увежбавали концепт са три штопера, што је нешто ново за нас и вероватно тренер није желео ништа да ризикује, јер било нам је важно да у  полусезону уђемо победнички. У томе смо успели, а биће довољно времена да испробамо и нову формацију у првенственим сусретима, мада сам сигуран да, да смо и заиграли у Суботици у њој, не би то било лоше. 

Црвено-бели су, иако немају класичног шпица, приказали завидну прецизност, а четворица играча погађала су мрежу голмана Бојана Јовића.
- Сви ми поседујемо квалитет и драго ми је што смо га на делу поново показали, као што смо то чинили и месецима уназад. Својим уласком у игру Никола Трујић нам је доста помогао, јер поседује врхунски квалитет, а и међусобно смо уиграни. Видели сте, некада није ни потребан класични шпиц ако ми добро сарађујемо на терену и познајемо се. Важно је то што сви постижемо голове и што Војводини доносимо жељени учинак и резултате. Наравно, то је заслуга свих нас, играча, али и стручног штаба, као и људи у и око клуба.

Никола Малбашић је луцидност и несумњиви фудбалски таленат који поседује показао у 59. минуту, када је, сјајно проигран од Мелега још лепше прихватио лопту и постигао трећи, одлучујући гол.- Останак већине нас на окупу је свакако један од највећих квалитета овог тима. Добро се познајемо и радује ме то што ћемо до лета остати заједно и тежити томе да пружимо што боље игре, као и потезе о којима причате и да остваримо праве резултате.

Уз констатацију да у суботу Вошу очекује захтевна утакмица са екипом Рада на стадиону “Карађорђе”, у којој ће победа бити једини циљ и њега и његових саиграча, Малбашић је, оцењујући сопствени учинак у Суботици, рекао:- Задовољан јесам, као и издањем читаве екипе, али и свестан тога да могу и можемо још боље. Управо то ће нам бити мотив у дуелу са Радом и верујем да ћемо успети поново да обрадујемо навијаче. И игром и освајањем сва три бода – поручио је Малбашић.

А. Предојевић

Тест са ЧСК Пиваром

Играчи Војводине који нису наступили у сусрету са Спартаком, уз неколицину омладинаца, одиграће у уторак контролну утакмицу са прволигашким саставом ЧСК Пиваре. Сусрет се игра у ФЦ “Вујадин Бошков”, од 14 часова.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести