И Полетановић близу потписа

У наредним данима у редовима фудбалера Црвене звезде треба да заврше највећи део посла у прелазном року, како би екипа на другу фазу припрема (од 27. јуна у Словенији)

кренула с дефинисаним кадром који креће у квалификационе битке за пласман у Лигу шампиона.Везиста Ростова Гелор Канга и крилни нападач Лила на позајмици у Дњепру Yон Руиз требало би да буду наредна појачања српског шампиона. Генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић боравио је претходних дана у Паризу и, према незваничним најавама, завршио добар део посла око ова два трансфера.

Дојучерашњи члан Ростова Гелор Канга долази као велика жеља тренера Божовића. Реч је о везисти који се исказао на руском тлу, играчу који би требало да оплемени везни ред Београђана. Њему је истекао уговор са Ростовом. Богата биографија је гаранција да овакав везиста може да прави разлику на терену. Слична констатација важи и за Yона Руиза. Крилном нападачу је истекао уговор са Лилом, а последњу сезону је провео на позајмици у Дњепру. За украјински клуб је на 14 мечева постигао шест голова и имао две асистенције. Стандардни је члан репрезентације Косатрике и био је учесник Копа Америка. Пре Украјине, Руиз је играо за белгијски Остенде где је, такође, оставио, солидан утисак.

После појачања у дефанзиви, дошло је време да Црвена звезда ојача и везни ред. Поред Канге и Руиза, близу потписа уговора са црвено-белима је фудбалер Гента, некадашњи капитен Војводине Марко Полетановић. У редове шампиона Србије требало би да дође на позајмицу, уз могућност откупа уговора на крају сезоне. Он игра на позицији полушпица, али добро покрива и позицију централног везног. Тако би постао четврто појачање црвено-белих у овом прелазном року, пошто су у клуб већ дошли дефанзивци Адам Мичел (Нови Зеланд), Стефан Милошевић (Спартак) и Томас Фибел (Мордовија).

Црвена звезда је обезбедила потпис још једног талентованог фудбалера, па ће будућност клуба представљати Вања Вучићевић, син бившег фудбалера Партизана Небојше. Њему је стипендијски уговор с Чукаричким истекао и неће потписати професионални. Конкуренцију у везном реду би требало да појача и Андрија Луковић, фудбалер ПСВ-а, пошто су преговори у завршној фази, односно нападач Урош Ђурђевић. Расплет следи током недеље.

З. Рангелов

Пред жреб у Ниону

Звезда добија ривала у квалификацијама за Лигу шампиона, а на жребу у Ниону предствљаће је спортски директор Блажо Раосављевић и пословни директор Стефан Пантовић.

Црвена звезда стартује у Европи 12.јула у другом колу квалификација. Идеални ривали били би победници првог кола квалификација. А то друштво чине Њу Саинтс (Велс), Валета (Малта), Флора (Естонија), Санта Колома (Андора), Торшавн (Фарска Острва), Линколон (Гибралтар), Алшкерт (Јерменија) и Тре Пене (Сан Марино).

У групи неповлашћених тимова са којима се црвено-бели могу састати има неугодих ривала, попут шампион Израеала Хапоел Бер Шеве или Мандарићеве Олимпије, клуба који спрема огромна улагања, као и великана из кошилука Ференцвароша. Потенцијални ривали из окружења су скопски Вардар и Партизани из Тиране. У том шеширу биће још: Диделанж (Луксембург), Жалгирис (Литванија), Норчепинг (Шведска), Крусадерс (Северна Ирска), Флора (Естонија), Зрињски (Босна и Херцеговина), Дандалк (Ирска), Младост Подгорица (Црна Гора), Хелсинки (Финска) и Лијепаја (Летонија).

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести