Имамо право да сањамо најлепше снове

Војводина је лидер шампионата после 9. кола фудбалске Суперлиге Србије! То је чињеница која недвосмислено потврђује да Новосађани у овом тренутку

 играју најбољи фудбал у земљи. После одличних игара у Европи, наставили су црвено-бели у сјајном ритму и у домаћој конкуренцији, нанизали седам победа, уз два ремија, па су искочили на прво место, испред Црвене звезде.

У утакмици са Борцем на стадиону “Карађорђе”, на радост око 5.000 расположених љубитеља најважније споредне ствари на свету, освојили су читав плен (2:1) и стекли право да наставе са смелим сновима и плановима, а од њих самих највише зависи докле ће их то одвести. Првенство је дуго, има још пуно да се игра, али тренутак задовољства и уживања су и те како заслужили.

Један од најсугестивнијих играча у табору Војводине у утакмици с Чачанима био је снажни штопер Владимир Ковачевић. Осим што је своје дефанзивне задатке веома добро одрадио, овај високи фудбалер је стигао да се у 50. минуту упише у листу стрелаца, постигавши други гол за Вошу, а свој првенац у сениорском тиму. Због тога је, не крије, веома срећан, а о утакмици, после које је његов тим избио на прво место на табели је рекао:

- Било је резултатског притиска пред сусрет, јер не налазите се сваког дана у прилици да заседнете на чело табеле. Покушали смо да то игноришемо, јер нам је, искрено, импоновала чињеница да смо имали прилику да постанемо лидери првенства. Утакмица са Чачанима није била ни мало једоставна, иако само постигли голове на време, контролисали игру и знали шта желимо.

Истина је да смо се мало опустили после мог поготка, направили смо једну грешку и омогућили гостима да смање резултат, али победа није долазила у питање. Борац има добру екипу која вреди много више него што то њен положај на табели показује, добро су се гости дефанзивно поставили, играли са чак четворицом задњих везних и било их је веома тешко пробити. Успели смо у томе, остварили смо циљ и обрадовали навијаче и саме себе, а сада морамо да се окренемо новим обавезама.

Да ли сте макар мало прославили то што сте постали предводници суперлигашког каравана?

- Прославили смо кратко, у свлачионици, после утакмице. Знамо какве нас обавезе очекују у наредним данима и брзо смо разишли кућама. Пред нама је сутра куп утакмица с Бежанијом, а у недељу играмо дерби с Црвеном звездом у Београду, тако да времена за испољавање задовољства практично ни немамо.

Колико вам је значио гол који сте постигли?

- Пуно. То је мој првенац за сениорску екипу Војводине и срећан сам због њега. Капитен Мелег је одлично центрирао, послао лопту баш тамо где смо се и договорили, а ја сам акцију крунисао постизањем поготка.

Сутра играте куп  утакмицу с Бежанијом на “Карађорђу”?

- Београђани имају добру екипу и појединце. Млад су и амбициозан састав и сигурно је да ће у дуелу са нама пружити максимум како би оставили што бољи утисак. С друге стране, зна се да имамо жељу и циљ да што даље догурамо у Купу , да пробамо да најпре стигнемо до финала, а онда и да освојимо победнички пехар. Свесни смо да нам лако неће бити, али и решени да дамо све од себе како бисмо циљ остварили.

У недељу играте дерби првенства са Звездом у Београду, бићете у улози екипе која брани прво место?

- То је чињеница и убеђен сам да имамо и квалитет и снагу да останемо непоражени у Београду. Наравно, нећемо се задовољити тиме, већ ћемо пробати, ако нам се укаже прилика, да победимо великог ривала. Но, прво нам следи Бежанија, а после ћемо размишљати о утакмици са Звездом.

Навијачи све смелије размишљају о титули првака. Имају ли такви снови реалну основу?

- Навијачи, заједно с нама, имају право да сањају најлепше снове. Не треба, међутим, њима да се оптерећујемо, важно је да играмо као и до сада и да остварујемо добре резултате. Кад је могао Лестер прошле године у енглеском првенству да направи изненађење, зашто то не бисмо учинили и ми? Наш основни циљ је да будемо међу прве три екипе на крају првенства и да урадимо што више у Купу, али будите уверни да ћемо сваку, па и најмању прилику да начинимо и више од тога  искористити - најавио је Владимир Ковачевић.

А. Предојевић

 

Повратак добар потез

Добрим играма у дресу Суботичана заслужили сте нови позив у црвено-бели дрес, да ли сте задовољни због повратка на “Карађорђе”?

- Знао сам да долазим у добру екипу, која има одличног тренера Ненада Лалатовића. Нисам се двоумио када је позив стигао да се вратим и мислим да сам урадио праву ствар. Играмо добро, атмосфера унутар тима је одлична и верујем да ћемо у истом стилу и наставити – задовољан је Ковачевић.

И омладинци први

Дерби 8. кола Омладинске лиге Србије игран је између Војводине и ОФК Београда. Победили су Новосађани са 2:0 (1:0), који су нанели први пораз “романтичарима” и, попут сениора, засели на прво место.
Стрелци за црвено-беле били су Кристијан Живковић у 28. и Милош Зличић у 63. минуту, а тренер Војводине Зоран Шараба извео је на терен следећу поставу: Пилиповић, Кнежевић, Ђурановић, Живковић, Веселиновић, Деветак, Дунђерски, Шћепановић, М. Зличић, Мићин и Месаровић. Шансу су  током утакмице добили и Бачанин, Нешковић, Алексић, Милетић, Митровић, Војводић и Вукомановић.

А. П.
 

EUR/RSD 117.1207
Најновије вести