Ињац и Марковић шампиони

Завршена су полуфинална такмичења за појединачно Првенство Србије у мушкој и женској конкуренцији и добили смо имена учесника који ће се такмичити на шампионатима Србије.

Код дама бриљирала је ЖФМ Теодора Ињац, чланица НДШК Шахматни кружок из Новог Сада. Теодора је сигурном игром, са 6,5 поена из 9 кола, сасвим заслужено тријумфовала, а једини пораз претрпела је у последњем колу од ЖИМ Љиље Дрљевић. На овом турниру Теодора је још једном показала свој раскошни таленат, какав се дуго година није видео на овим просторима, те се од ње са правом очекујемо висок пласман и на Шампионату Србије. Друго место са 6 поена припало је ЖИМ Јовани Ерић, која се после дуже паузе вратила шаху и најпре врло успешно заиграла на Осмомартовском турниру у Београду, а сада и на овом полуфиналном такмичењу. Исто поена као Јована, али слабије додатне критеријуме, имала је ЖФМ Радмила Ковачевић која је освојила треће место, док су четврто и пето са 5,5 поена поделиле ЖВМ Сузана Максимовић и ЖИМ Љиља Дрљевић. Овим се и завршава списак учесница које су се квалификовале за женски шампионат Србије, који ће се одржати од 20. до 28. априла 2016. године, а место игре биће накнадно саопштено.

На мушком полуфиналу убедљиво је победио ВМ Мирослав Марковић са 8 поена из 9 кола. Без изгубљене партије и са два ремија демонстрирао је одличну припремљеност и одушевио фантастичним финишем када је у три последње партије победио тројицу од првих пет рејтинг фаворита! На деоби од 2. до 4. места нашла су се тројица играча: ИМ Милан Зајић, параћинско чудо од детета, ВМ Бобан Богосављевић, наследник првог српског велемајстора, Вршчанина Боре Костића, и ВМ Данило Милановић из Младеновца. Ова четворка се пласирала на Шампионат Србије, који се од 11. до 19. априла 2016. године игра у Пироту. У случају отказа било кога од директних учесника женског и мушког Шампионата, листе ће се попунити са одговарајућег полуфинала.

 

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести