Исписале нове странице клупске историје

Текућа сезона одбојкашица припада Јединству из Старе Пазове. Освојиле су Сремице прво Суперкуп, а минулог викенда и Куп Србије и са два трофеја већ

исписале нове странице клупске историје.Јединство је било технички организатор завршног турнира па је имало прилику да пред својим навијачима дође до вредног пехара. Лидер првенства није имао пуно проблема на сјајно организованој приредби, освојио је пехар без изгубљеног сета на општу радост пуне хале Парк, пред више од 1.000 гледалаца.

- За пет година у Суперлиги, Јединство је одавно скренуло пажњу на себе, као клуб за пример. Ово је било наше треће финале Купа и трећа срећа. После освајања Суперкупа, освајањем Купа наставили смо низ успеха, први смо на табели у нашем шампионату и нормално је да смо задовољни. Идемо степеницама, никако лифтом, јер је наша филозофија да се развијамо и растемо као клуб и као екипа. Играли смо ове сезоне добро и у Европи и управо ти мечеви су нам од великог значаја пошто смо кроз њих највише напредовали – рекао је тренер Старопазовчанки Јово Цаковић.

Финале пре финала имало је Јединство са Визуром и после те победе осетио се укус успеха, али је требало девојке ослободити притиска пред финални окршај  са Панчевкама. 
- Можда у финалу нисмо били на врхунском нивоу,сматрам да смо одиграли таман колико је требало. За мене као тренера је било најважније да девојке ослободим било каквог притиска, иако се он у неким мометима ствара сам од себе у неким тренуцима. Спремни смо били за трофеј, знали смо да смо у овом тренутку квалитетнији ривал до Динама, с тим што је требало то потврдити на терену.

То је био највећи проблем, али када је меч почео видели смо шта треба да радимо како бисмо дошли до пехара. Освајање Купа ће нам бити подстрек и велика доза самопоуздања за плеј-оф, у којем такође имамо велике амбиције. Квалитет и жеља су ту, амбиције су познате и надам се успесима и на пролеће – истакао је Цаковић.

Капитен Јединства Сара Сакраџија истиче да је владала еуфорија у екипи много пре финалног турнира и да их је баш она одржала на високом ниоу.
- Прелеп је осећај освојити трофеј, а ово нам је други ове сезоне. Баш зато не желимо да се зауставимо и сада је дошао нови ниво самопоуздања пред наставак такмичења. Биле смо под еуфоријом дуго пре турнира, мада смо се помало прибојавале Визуре, али када смо то прошле и стигле до финала, чини ми се да нам је мало лакнуло. Истина,у финалу је све могуће, биле смо на високом нивоу, нисмо желеле било какво изненађење. Дуго смо се спремале и радиле за овај трофеј и веома смо задовољне што смо га освојиле пред нашом публиком – рекла је Сара Сакраџија.

М. Ристић

Хуманост на делу

Сав приход од продаје улазница са финалног турнира ће ићи у хуманитрне сврхе, односно за лечење Стојана Радеке, петогодишњег дечака оболелог од леукемије, а за чију операцију, пресађивања коштане сржи, је потребно 300.000 евра.
Пре почетка финала, уз аплаузе препуног гледалишта, капитен Старопазовчанки Сара Сакраyија предала је малом Стојану дрес Јединства и одбојкшку лопту са потписима свих играчица.
 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести