ИВ: Победе Јанковићеве и Ђоковића

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у треће коло турнира мастерс серије у Индијан Велсу, пошто је у другом колу, много теже него што се очекивало, победио Американца Бјорна Фратанђела

 у три сета, са 2:6, 6:1, 6:2.У трећем колу Ђоковић ће играти против Немца Филипа Колшрајбера, кога је побеђивао у седам од претходних осам међусобних сусрета.

Јелена Јанковић је прошла у осмину финала, након победе у трећем колу над Американком Коко Вандервеге са убедљивих 6:0, 6:1, а за пролазак у четвртфинале имаће много тежи дуел против Пољакиње Агњешке Радванске.

Ђоковић се неочекивано намучио против 149. играча света, који још није успео да победи никога из првих 60 на АТП листи. Американац је дуел почео са два узастопна брејка И вођством од 4:0, највише захваљујући бројним Новаковим грешакама.

До краја сета Ђоковић ње желео да улаже максимални напор да би покушао да врати изгубљео, већ се помирио са вођством противника и лагано се концентисао за наставак.

На почетку другог сета српски тенисер није искористио две брејк шансе, али је у четвртом гему коначно одузео сервис противнику, повео са 3:1 и лако завршио тај део игре.

У трећем сету Фратанђело је још једном натерао Новака да одигра пуном снагом, јер је успео да врати брејк који је Ђоковић направио у првом гему, а потом да на свој сервис поведе са 2:1, и то је било све што је могао да уради.

Први играч света је наредна три гем одиграо максимално концентрисано, повео са 4:2, после чега је Фратанђело ипак схватио да неће успети да направи сензацију деценије.

Јелена је много лакше него што се очекивало, за свега 57 минута, савладала Вандервеге, од које је губила три пута у претходних шест међусобних дуела. Чињеница да је у два сета изгубила само један гем сама за себе говори о односу снага на терену.

За улазак у четвртфинале на турниру на коме је прошле године стигла до финала, Јелена ће морати да победи Радванску, од које је изгубила шест од досадашњих осам међусобних сусрета.

(ФоНет)

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести