Иван Томић остаје тренер

Тренер фудбалера Партизана Иван Томић преживео је још једно посртање екипе у новој сезони.Он је добио подршку клупских челника иако је био спреман да поднесе оставку.

Реми црно – белих  са Бачком разгневио је навијаче који су тражили смену шефа струке. То је иницирало састанак привремене управе и спортског сектора па се очекивало да ће Томић бити смењен. Како сазнајемо, он је био спреман самоницијативно да оде, али је добио поверење да настави са радом. Докле, видећемо.

Још једном су челни људи Партизана показали право лице према новинарима који су испред стадиона чекали исход састанка. Нико се није удостојио да да било какву изјаву, а Жарко Зечевић је чак изашао на задњи улаз. Томић је по завршетку састанка био насмејан, али и он невољан да било шта изјави. Изјаве се удостојио само спортски директор Ивица Илиев.

- Тренер није крив за резултатске неуспехе. Добро је радио, имао добар меч против Заглебја у Београду, али није могао он да даје голове. Добио је поверење, јер смо свесни да је све ово што нам се на терену догодило последица нешто споријег уласка у форму неких играча. Уверени смо да ће ускоро Партизан показати сасвим ново лице. Тренер је добар, екипа такође и настављају заједно – рекао је Илиев.

Спортски директор је додао да је одлука руководства била једногласна, а онда се осврнуо на прозивке, пре свих Ненада Бјековића, који је недавно рекао да би Томића и Илиева сменио још у Пољској.
- Схватам да се наместило за ударе, али понављам да елимининација од Заглебја није катастрофа, посебно после одигране сјајне прве утакмице. Једноставно, нисмо имали среће и испали смо. А, сећам се периода када је управо Бјековић био спортски директор, када је Партизан у Европи примао  и по пет голова па се тада ништа није мењало.

Илиев је прокоментарисао и веома лоше издање екипе против Бачке.
- Играчи су психички пали после омаловажаовања која су доживели након реванша са Заглебјем. Пре тога били су хваљени и то је све на њих оставило трага, посебно на млађе. За кратко време нисмо успели да их подигнемо, али ускоро верујем да хоћемо – најавио је спортски директор црно-белих.

И. Лазаревић
 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести