Ивана скаче у Јуџину

Најбоља српска атлетичарка и водећа на светским ранг листама, Ивана Шпановић наставља са такмичењима у оквиру серије митинга Дијамантске лиге

и данас је чекује је наступ на митингу у Јуџину у САД. После Азије, најбоље даљашице на свету селе се у Америку. Стартна листа митинга у Јуџину је више него импресивна. На прелиминарној пријави могли смо видети имена свих освајачица златних медаља са светских првенстава још од 2009. године, а у последњи тренутак свој наступ је отказала светска првакиња из Сопота и европска шампионка из Цириха Францускиња Елоиз Лесур. 

Колико је ово такмичење у Јуџину важно за америчке атлетичаре показује и чињеница да ће наступити све три њихове најбоље даљашице, а биће ово први сусрет Шпановићеве и Рис после окршаја на светском првенству у дворани. Пријављено је седам атлетичарки, а чак пет има лични рекорд преко седам метара.

Шпановићева је у Јуџин отпутовала изузетно мотивисана и са жељом да понови фантастични успех из 2014.године када је победила.  После наступа на митингу Дијамантске лиге у Шангају наша Ивана води са освојених 20 бодова. 

С. Р.

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести