Ивановић: Меч који креира даљи ток квалификација

Размишљања капитена фудбалске репрезентације Србије Бранислава Ивановића, због нагомиланог искуства, квалитета али и реалних резона, увек имају специфичну тежину.

Тако је и пред окршај са Аустријом био у центру пажње медија.

- Ми у ову  утакмицу морамо да уђемо као аутсајдери. Аустрија је екипа која игра на високом нивоу, са много трчања. Треба да урадимо пуно ствари како бисмо могли било чему да се надамо. Победа би била велики корак. Ово може да буде пресудан моменат за обе селекције. Треба бити опрезан, не треба срљати - истакао је најпре Ивановић.

Орлови су изгледа на добром путу…

- Жељни смо резултата и доказивања. Притисак је потребан у фудбалу, из притиска се расте, само га треба на најбољи могући начин каналисати - додао је капитен.

Сваки наредни сусрет за Ивановића спада у категорију “финалног”.

- Дуел са Аустријом је од невероватног значаја за целе квалификације. У ово доба прошлих година смо били далеко од пласмана. Морамо да имамо велику дозу опреза, поштовања и самопоуздања уз неизбежни императив победе, како бисмо извукли позитиван резултат. Дакле, бодови имају приоритет, а боља игра долази кроз растерећеност и када на конту нема “минуса”- сматра Ивановић.

Капитен указује и на главну опасност по нашу мрежу, а то је нападач Стоука Марко Арнаутовић који је донео реми Аустрији са два поготка против Велса.

- Најпре имају и они слабости наравано, и на нама је да уложимо свој максимум и искористимо их. Велико поштовање према Арнаутовићу јер је веома много напредовао, сазрео као играч и у неким моментима прерастао екипу у којој игра. Може да реши утакмицу, биће највећа претња нашем голу - најавио је Ивановић.

У квалификацијама за СП 2010. године два пута смо савладали Аустрију, а Ивановић је био актер тих сусрета.

- Прву утакмицу смо играли у гостима, али као да је било у Србији јер је две трећине на стадиона било наших навијача. Та утакмица је била прекретница, били смо убедљиви. У Београду је било веома тешко, 1:0, после једне њихове грешке, а они су имали шансе. Сећам се по добром, али је сада нешто тотално ново. Надам се да пишемо нови добар почетак- закључио је Ивановић.

З. Р.

 

Селектор Аустрије Колер: Рецепт исти као и за Велс

Аустријанци стижу на меч у Београд спремни да одиграју храбро, самоуверено, без страха, са жељом да наставе успешан низ од 13 квалификационих мечева без пораза

Селектор Марсел Колер намерава да његов тим одигра тај меч по истом рецепту који су применили и на дуелу против Велса у четвртак, када су обезбедили реми (2:2).

- Можемо играти исту игру као против Велса против респектабилне селекције, која има одличне дриблере, које треба зауставити . -рекао је Колер,  указујући да ће домаћини офанзивно играти другачије од Велса, јер ће напади кретати претежно преко крила.

Аустријски медији оцењују да ће састав њихове репрезентације против Србије остати непромењен, а једино је питање да ли ће голман Роберт Алмер успети да излечи задобијене повреде.Њега би могао да замени Рамазан Ечан, који је у Велсу стао на гол у 58. минуту игре.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести