Ивановићево мишљење пресудно

На данашњем тренингу првотимаца ФК Војводина било је и нових ликова. Наиме, на пробу је пре одређеног времена стигао репрезентативац Јамајке, дефанзивни везни фудбалер Кевон Ламберт (рођен 1997. године) и он увелико ради с екипом, а сада су му се придружила и четворица младих играча из Малија, као и један искуснији Бразилац.

Реч је о Бразилцу Франциску Данијелу, штоперу рођеном 1991. године, и тамнопутим момцима из Африке - Драмеу Кокоу (штопер, 1998. годиште), Фарабану Дијакитеу (штопер, 1996.), Ибрахиму Дијакитеу (централни везни, 1998.) и Тахиру Дијари (офанзивни везни, 1997.).

- Што се играча из Малија тиче, реч је о талентованим фудбалерима које је селектирао тамошњи савез - објаснио је менаyер Зоран Новаковић, који је посредовао у њиховом доласку у Нови Сад. - Они су недавно боравили на Кипру, играли утакмице и проценио сам да би управо њих четворица могли да прођу у европском фудбалу. Интересантно је да иза пројекта селектирања младих фудбалера из ове земље стоји Влада Малија, која жели да оствари сарадњу са ФС Србије, као земљом фудбала. Момци ће неко време тренирати с играчима Војводине, а тренер Драган Ивановић ће проценити да ли имају квалитет за Вошу. Колико сам имао прилику да видим, сва четворица су занимљиви играчи, који су тактички слабије обучени, али су млади, снажни и брзи. Потенцијал су с којим се, систематским радом, ти недостаци могу надоместити.

Новајлије ће имати период пред собом да покажу квалитет и наметну се шефу струке. Рекосмо, Јамајчанин Кевон Лаберт већ неко време тренира с Новосађанима, а Владимир Буач, помоћник тренера Драгана Ивановића, кратко је прокоментарисао:

- Ламберт има одређени квалитет и, ако би се с њим радило у континуитету, могао би да га надогради и буде занимљив. Ипак, све зависи од стратегије клуба и процене шефа Ивановића, а што се Малијаца тиче, недовољно су физички припремљени и то ће им представљати проблем у тренинзима.

Занимљиво је и то да је јуче, додуше одвојено од осталих играча, тренирао и повређени Филип Малбашић, који има повреду шаке. Др Борко Вукосав, који се вратио на посао, овако је проценио тренутно стање с најбољим стрелцем Новосађана:

- Очекујем да ће се Филип ускоро придружити саиграчима. Јуче је само трчао и још увек је отворено питање да ли ће конкурисати за састав у утакмици с Вождовцем у суботу. Искрено, мислим да је близу повратку у тим – најавио је Вукосав.

А. Предојевић

Лепа сарадња с пријатељском Крупом

Војводина је у суботу била домаћин екипи Крупе из Крупе на Врбасу, с којом је одиграла утакмицу на стадиону “Карађорђе” (1:1).

- Задовољан сам тиме што смо угостили Крупу и одиграли лепу утакмицу  - рекао је председник Надзорног одбора Драгослав Вуковић. - Реч је о лепој сарадњи која траје дужи низ година, још од периода када се Крупа такмичила у нижим ранговима такмичења и наставила се, ево, све до данас. Крупа је стасала у озбиљан фудбалски клуб, који игра запажену улогу у Премијер лиги Босне и Херцеговине. Част нам је што можемо да сарађујемо и надамо се да ће се та сарадња у наредном периоду подићи на још виши ниво, односно да ћемо ускоро гостовати у Бањалуци и да ће то постати лепа традиција.

У знак захвалности за гостопримство у Новом Саду и помоћ, председник ФК Крупа Драшко Илић уручио је плакету и захвалницу Драгославу Вуковићу.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести