Изборна скупштина ФК Партизан одложена, нова на крају првенства

Изборна скупштина ФК "Партизан" данас је дефинитивно одложена због недостатка кворума, а нова ће бити одржана у законском року, најкасније до 28. новембра.

Скупштина црно-белих има 55 чланова, а за кворум и избор новог председника, као и чланова Управног одбора потребно је да присуствује најмање 33. На данашњем скупу била су присутна 32 делегата.

На скупштини заказаној у Спортском центру Телеоптик требало је да се окупе делегати са правом гласа који би, према најавама, бирали између кандидата актуелног руководства Милорада Вучелића и предводника "опозиције" Ненада Бјековића.

Опција коју заступа председнички кандидат Ненад Бјековић најавила је раније да неће доћи на изборну скупштину због бројних неправилности и недостатака.

"Одговорност за даље проблеме је на онима што нису дошли. Не знам шта их води, али то није у корист Партизана", изјавио је Вучелић.

Он је истакао да ће нова изборна скупштина бити заказана у законском року, најкасније до 28. новембра.

"Заказали смо скупштину са уверењем да сви долазе, постојала је апсолутна сагласност. Заказана је пре два месеца, али поред свега тога хвала делегатима који су овде", додао је Вучелић.
Вучелић је у изјави медијима истакао да ће нова скупштина вероватно бити заказана на крају првенства и да привремени Управни одбор наставља да ради свој посао потпуно регуларно.

Раније данас, у саопштењу за медије, које је потписао Бјековић, та опција је навела неће доћи на изборну скупштину, да се залаже за законит рад Партизана и противи радњама које уништавају и унижавају углед тог клуба.

"Ви који себе називате позицијом морате да знате да ће се борба за законит рад нашег Клуба наставити. Нажалост нисте прихватили наше апеле, указивања, молбе да се вратимо у оквире Статута Клуба и колико-толико поправимо огромну штету коју сте начинили", истакао је Бјековић.

Он је, како је наведено, у име чланова Скупштине ФК Партизан уписаних у Агенцији за привредне регистре 13. септембра ове године, поручио да борбу за ФК Партизан, а не за личне функције, настављају пред надлежним државним и спортским органима.

Почетак скупштине најпре је био заказан за 17 сати, а касније померен за 18:30, у очекивању доласка делегата који би попунили кворум, што се није, ипак, догодило.
М. К. - Танјуг
 

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести