Изданци Вошине школе у центру пажње

Нема места за опуштање за фудбалере Војводине, јер су, пре одласка на зимску паузу, пред њима још две првенствене утакмице.

После победе над Напретком, екипа тренера Ненада Лалатовића већ у петак гостује у Ивањици, па су припреме за утакмицу с Јавором увелико почеле. У последњем овогодишњем сусрету, Новосађани ће угостити Чукарички на стадиону “Карађорђе”.

У дуелу с Крушевљанима, што је куриозитет, обојица стрелаца - Владимир Ковачевић и Лазар Зличић - играчи су који су поникли у Омладинској школи “Илија Пантелић”. Вошина деца, дакле, показала су се у најлепшем светлу, а у тој утакмици прилику да играју имали су и стандардни голман Марко Кордић, односно Синиша Бабић, а пред крај и млађи Урош Стаменић, Марко Ђуришић и Михајло Нешковић. Убеђени смо, задовољство присталица новосадског суперлигаша било је, осим због саме победе, увећано и због чињенице да играчи поникли у ФЦ “Вујадин Бошков” већ имају, или су на путу да добију све важније улоге у црвено-белом тиму.

- Лепо је то што је у екипи све више нас, који смо изданци Вошине школе - рекао је сада већ искусни прволигашки фудбалер Владимир Ковачевић. - Сигуран сам да та чињеница додатно мотивише и неке нове клинце који стасавају у Ветернику, јер виде да је пред њима изузетно лепа перспектива. Победили смо екипу Напретка, то је за нас била много важна утакмица, јер смо наступили без четворице стандардних првотимаца. Међутим, играчи који су се нашли у саставу апсолутно су оправдали поверење тренера и допринели освајању нова три бода.

Приликом постизања водећег гола, његовог другог у овој сезони, Ковачевић се добро снашао у не баш лакој ситуацији пред голом гостију.
- Нема ту неке посебне филозофије. Обично идем на прву стативу, а сада сам, пре центаршута Бабића, одлучио да одем на даљу, другу стативу и показало се то као добро решење. Нашао сам се, ето, у право време на правом месту и спровео лопту у мрежу. Ситуација није била лака, али - снашао сам се.

Пет година млађи Лазар Зличић најзад је заиграо од првог минута. У 12 претходних случајева, Лалатовић га је у игру уводио с клупе, а сада је, у свом 13. наступу, дочекао да утакмицу почне.
- Није то била лака утакмица за нас, јер нисмо никада играли у таквом саставу као у недељу - објаснио је Зличић. - Брзо смо се, међутим, привикли и у наставку били много бољи ривал. Био сам срећан када сам сазнао да ћу бити стартер и силно сам желео да покажем да заслужујем место у тиму и да клуб на мене може озбиљно да рачуна. Остаје ми једино жал што нисам на терену који минут у игри провео с две године млађим братом Милошем, али, нема везе. Доћи ће и то време.

Зличић је у 54. минуту сјајно прихватио пас Ашћерића, прошао кроз одбрану Напретка као кроз сир и оверио победу другим голом.
- Драго ми је што сам био стрелац, али, што се моје игре тиче, сигуран сам да могу да пружам још боље и квалитетније партије. За то су ми, наравно, потребни минути и утакмице и настојаћу да се за њих изборим односном према раду и залагањем на тренинзима - категоричан је био Лазар Зличић.

Пред Вошом је нови испит, а ривал јој је, дакле - Јавор.
- Увек је тешко играти у Ивањици - поново је у причу ускочио  Владимир Ковачевић. - Јавор има искусан састав, али у доброј смо форми, имамо квалитет и снагу и верујем да у преостале две утакмице можемо да остваримо победе.

На исти начин размишља и старији од браће Зличић.
- Ићи ћемо на победу у Ивањици, у то нема сумње. Желимо да на крају полусезоне останемо на деоби другог места и даћемо све од себе да буде тако - поручио је Лазар.

А. Предојевић

Свесни тежине дреса
Током читаве полусезоне фудбалери Војводине, као један, понављају да су сви они Војводина и да због тога имају велику обавезу према дресу који носе.
- То је јасно, јер смо свесни тежине дреса и грба који носимо и за који се боримо - рекао је Владимир Ковачевић. - То нас обавезује, али и мотивише и исти однос имаћемо и у преосталим сусретима, али и док смо играчи Војводине.
 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести