Изгубљен сет разљутио лидера

Војводина НС семе - Спартак (Љ) 3:1 (25:19, 30:28, 20:25, 25:13)

НОВИ САД: Мала сала СПЦ Војводина, гледалаца 200, судије: Симић (Обреновац), Јовановић (Београд).

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 8, Вучићевић, Илинчић, Станковић 3, Војводић, Премовић 23, Кујунџић 13, Пековић (л), Мехић 24, Радовић 2, Ковачевић 2, Перић.

СПАРТАК: Милосављевић 2, Јестровић 2, Јовановић 7, Гајевић 11, Максомовић, Лазаревић 5, Главинић 17, Арсеноски 1, Јокановић, Миловановић 1, Јанковић (л), Јелић 8.

Одбојкаши Војводине НС семе одржавају своје место на лидерској позицији шампионата Србије, а у 12. колу елитног ранга савладали су Спартак из Љига. Наступили су црвено-бели без Борислава Петровића, али се његово одсуство није осетило, изузев у појединим деловима другог и трећег сета. Нису Новосађани, упркос солидној игри, успели да забележе максималну победу, али је битан и максималан број бодова.

Први сет протекао је у доминацији Војводине, коректор Петар Премовић био је веома расположен где је водио екипу до сигурног вођства. Олако добијен први сет као да је пољуљао ангажованост црвено-белих па су нешто опуштеније приступили наставку сусрета и то је могло да им се освети. Средином другог сета нанизали су црвено-бели неколико грешака, ослабио је сервис, стао пријем па је Спартак имао великих 19:13 у џепу. Ипак, прорадио је сервис Војводине, најпре Кујунџића а потом Премовића и Мехића те су лагано топили заостатак и после велике драме преко добрих напада Премовића и Мехића успели да дуплирају вођство.

Оно што су избегли у другом нису домаћи избегли у трећем сету. Љижани су кренули да нападају из свих оружја играли су одличну одбрани и контролисали сет прет преко разиграног Главинића. Покушали су Новосађани да поново у завршници „провере” противника, али нису успели и измакао им је максимална победа. У наставку то као да је разљутило црвено-беле који су четврти период меча одиграли у даху, готово без грешке, па је и 25:13 адекватна слика стања ствари на терену.  У другом мечу дана екипа Јединства савладала је Ниш с 3:0

М. Ристић

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести