Јак колектив и самопоуздање – адути Новосађана

Најзанимљивија утакмица 10. кола фудбалске Супелриге Србије игра се вечерас на стадиону „Рајко Митић“ у Београду. Једни наспрам других наћи ће се играчи

другопласиране Црвене звезде и лидера Војводине, што сусрету даје посебну драж и представља најбољу позивницу навијачима да лепо испуне трибине нашег највећег стадиона. После пораза од Партизана у прошлом колу, београдски црвено-бели препустили су водеће место на табели Новосађанима, који, с друге стране, не желе да с њега сиђу и спремни су да уложе максимум снаге, знања и квалитета да вечерас остану непоражени.

- Црвена звезда је благи фаворит јер ће вечерас бити домаћин, али ми у Београд одлазимо с истим ставом који имамо током читаве сезоне, дакле да се надигравамо и остваримо нерешен резултат или да победимо – рекао је све бољи везни фудбалер Воше Душан Јованчић. – Ривал има у својим редовима доста странаца који могу да донесу превагу, али имамо и ми својих предности – квалитетне појединце, снажан тим, огромно самопоуздање и налазимо се у налету. Уз то, не треба сметнути с ума ни чињеницу да Београђани пред собом имају много већи императив победе, што може да буде, између осталих, један од наших важнијих адута. Очекујем добру посету и унапред се радујем томе, јер је увек много лепше играти пред испуњеним трибинама. Надам се да ће и наши навијачи доћи да нам пруже подршку, јер су и до сада показали да су увек уз нас, а када је тако, много нам је лакше да играмо добро и остварујемо оно што замислимо.

Игром по боковима, Филип Малбашић је израстао у веома важног играча у екипи тренера Ненада Лалатовића. Од њега се и вечерас очекује да ствара проблеме дефанзивцима Црвене звезде и буде један од покретача напада новосадске црвено-беле чете.

- Желимо да се и у Београду покажемо у правом светлу – нагласио је Малбашић. – Свесни смо да нас чека тешка утакмица, али сам сигуран у то да имамо потенцијал да наставимо с добрим играма и постизањем одличних резултата. Фудбал се игра због голова, али се њима не оптерећујем, пошто у саставу имамо довољно квалитетних играча који могу да искоче у први план и реше сваку утакмицу. Наравно, лепо је у дербију постићи гол и верујем да ће неко од нас у томе вечерас успети. Јак колектив какав Војводина поседује, има превагу над сјајним појединцима, али мислим да их и ми у свом саставу имамо довољно. Добри индивидуалци увек имају прилику да искоче у јаком тиму и надам се да ћемо то и показати на делу. Добро се познајемо, већ годину дана смо заједно и очекујем квалитетну утакмицу. Увек је додатни мотив када се игра на нашем највећем стадиону, па се надам да ће бројни гледаоци пратити добар фудбал, а ко буде бољи на терену – нека победи.

Адут Војводине у нападу биће Никола Трујић, фудбалер који је доказао потенцијал којим располаже и од ког навијачи „Старе даме“ из Новог Сада увек очекују да буде стрелац.

- Прошли пут на Маракани постигао сам два гола и не бих се бунио да поновим такав скор. Ипак, у првом плану се налази тим и његов интерес, жеља да одиграмо добру утакмицу и да чврсто уђемо у дуел – нагласио је Трујић. – Не треба да претимо Звезди, домаћин јесте благи фаворит, али далеко од тога да се ми нећемо питати по питању коначног резултата. Верујем да ће вечерашња утакмица бити боља, квалитетнија и садржајнија од вечитог дербија, а интимно се надам нашој победи. Имају Београђани сјајне појединце, странце који су изузетно добро плаћени за прилике у Србији, али ми изузетно добро функционишемо као целина и то је наша предност. Домаћин ће желети да се после дербија врати на лидерску позицију, ми немамо намеру да му то допустимо, што ће, убеђен сам, на трибине стадиона „Рајко Митић“ довести велики број гледалаца. Очекујем међу њима и значајан број наших навијача, а ми ћемо се потрудити да им омогућимо да се радују на крају сусрета.

Иако је тренер Ненад Лалатовић рекао да неће моћи да рачуна на Ненада Гаврића, овај младић, пристигао у Нови Сад управо из редова Црвене звезде, максимално је одрадио последњи тренинг у ФЦ „Вујадин Бошков“, па не треба да изненади уколико буде у конкуренцији за састав. Новосађани су јуче поподне тренирали у Ветернику, а одмах затим отишли пут Београда где ће и преноћити.

А. Предојевић

 

Сантрач на центру

БЕОГРАД: Стадион “Рајко Митић”, капацитет 55.000 гледалца, суди: Сантрач (Павлиш). Меч почиње у 19 сати, ТВ Арена спорт 1.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Манојловић - Петковић, Луковић, Ле Талек, Ристић -  Доналд, Полетановић, Канага, Срнић - Руиз, Вијеира (Орландић).

ВОЈВОДИНА: Кордић - Лакићевић, Пушкарић, Ковачевић (Планић), Антић - Максић, Јованчић - Малбашић, Мелег, Палочевић - Трујић.

 

Подршка стигла и од Тозе

Пре два дана је Тодор Веселиновић, најбољи стрелац и, по многима, најбољи играч Војводине свих времена (одиграо 192 утакмице и постигао 130 голова), посетио Фудбалски центар „Вујадин Бошков“ и стадион „Карађорђе“ и том приликом пожелео Новосађанима срећу и успех у вечерашњој утакмици с Црвеном звездом. Сусрео се и с председником клуба Војиславом Гајићем, који га је срдачно поздравио и уручио легендарном асу монографију „Првих сто“, изражавајући велико задовољство због ове изненадне посете. При том је Гајић посебно нагласио да су врата ФК Војводина легендарном Този увек широм отворена, додавши да се нада да ће у будућности много чешће бити присутан на стадиону „Карађорђе“.

- Пуно ми је срце што сам поново на стадиону моје Војводине и што су ме овако лепо и срдачно угостили – рекао је Веселиновић, који већ го година живи у Атини. – Лепо је обновити сећања и успомене на предивно време које сам провео овде. Током послењих година  нисам редовно  пратио дешава у фудбалу и у Србији, али сам био пресрећан када сам чуо да смо први на табели. У недељу, нажалост, путујем и нећу моћи да подржим момке у Београду, али срцем ћу бити уз њих. Играчима који данас носе дрес Војводине желим да победе и обрадују све нас који волимо овај клуб.

 


Црвена звезда победом у дербију жели да врати лидерску позицију

Елиминација са европске сцене уздрмала је редове фудбалере Црвене звезде. Пораз у вечитом дербију прекинуо је успешну првенствену серију и чак ставио под упитник вредност састава шампиона у оквиру домаћег дворишта. Вечерас на наш највећи стадион стиже Војводина па је то прилика да Звезда покаже какав је тренутни потенцијал и квалитет тима који предводи тренер Миодраг Божовић, а у којем су главне роле резервисане за странце од којих многи нису испунили очекивања.

- Очекујем победу јер играмо на свом терену и повратак на прво место. Јасно је да Војводина, као лидер, има бољу форму и атмосферу, за разлику од нас- истакао је тренер Београђана Миодраг Божовић.

Чини се да силни комплменти на рачун захукталих Новосађана и не пријају баш актуелном шампиону.

- Свака част Војводини на ономе што пружа, али не могу да правим амбијент као да играмо против Реала или Барсе. Могу и да нас победе, не дај Боже, али овај дуел ништа не решава. Дуга је трка, следи и подела бодова по овом систему који није најсрећнији. Такмичарски притисак постоји, али ништа више од тога- додао је Божовић.

Ривал је студиозно анализиран.

- Солидан састав који вешто води, један од најперспективнијих тренера у Лиги, Ненад Лалатовић. Дисциплиновани су, а јача страна им је дефанзива. Примли су само четири гола. Имају брзину, биће опасних контри, вероватно и грешака и голова. Мелег је играч који обећава, дистрибуира лопте ка Трујићу, Малбашићу и Палочевићу који су веома неугодни и хитри. Морамо да пронађемо права решења на терену- поручио је Божовић.

У погледу неке додатне мотивације искусни стручњак позвао се на прошлу сезону и исходе мегдана са Војводином. - Јесу нам помало дужни због прекинутог низа победа. После утакмице у Новом Саду (0:0) као екипа смо се некако испразнили, јер нас је држао тај рекорд. У сваку утакмицу смо улазили са жељом да оборимо Бенфикин рекорд,тада нам је шанса одузета. И касније су нас добили код куће, пред дуел са Олимпијакосом (1:3). Надам се да ћемо им се бар мало одужити - поручио је Божовић.

Кадровски билтен је повољан.

- Само је Рендулић повређен, ровити су Канга и Вијеира још од утакмице са Партизаном, али то им није могао бити алиби за бледо издање. Уосталом, сачекаћемо још мало са проценама о учинку странаца у нашим редовима- закључио је Божовић.

У систему сталних ротација није једноставно предвидети стартну поставу црвено – белих за дерби, али се очекује да шансу добију: Манојловић, Петковић, Луковић, Ле Талек, Ристић, Доналд, Полетановић, Срнић, Руиз, Канга и Вијеира (Орландић).

З.Рангелов

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести