Јандрићевој злато, Гајићу бронза

Српски самбисти настављају са изузетним резултатима. После медаље на сениорском шампионату света, Ивана Јандрић је у Никозији, на Светском студентском првенству,

освојила златну медаљу и титулу владарке света у категорији до 72 килограма. Успешан наступ имао је и Владимир Гајић освајањем бронзаног одличја у категорији преко 100 килограма, па су он и Ивана обогатили Универзитет у Новом Саду за две медаље.

- Драго ми је што сам имао прилику да се такмичим на првом универзитетском првенству света у самбоу, да представим себе, своју државу и Универзитет у Новом Саду. Остаје велики жал за финалом, али срећан сам што сам успео да се домогнем медаље. - рекао је Гајић. 

Ивана Јандрић још једном је оправдала очекивања и додала још једну титулу у пребогату ризницу медаља.
- Заиста сам се радовала овом такмичењу. Током сезоне имала сам много прилика да представљам своју државу, али не и свој универзитет. Отишла сам на ово такмичење са намером да одем корак даље него у Софији на сениорском СП, где сам освојила бронзану медаљу. Очекивала сам да се бар нађем у финалу. Веома сам срећна што сам успела да освојим још једну титулу и што сам Филозофски факултет Универзитета у Новом Саду представила на најбољи могући начин - рекла је Јандрићева.

Тренер Влатко Беловуковић жали што и Гајић није ушао у финале, али је задовољан континуитетом освајања медаља на најважнијим међународним такмичењима у самбоу. Иначе, ово је 60. медаља Беловуковића као селектора националног тима од 2005.Проф. др Патрик Дрид, председник Самбо савеза Србије и Технички делегат ФИСУ-а на шампионату у Никозији, презадовољан је организацијом студентског првенства на Кипру, а  задовољство су зачиниле  две медаље наших најбољих самбиста.

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести