Јевтић: За Лигу шампиона требаће нам подршка

Рукометаши Војводине имају чиме да се диче. И ове године су шампиони Србије, а ово им је била четврта узастопна титула, а пета укупно.

Иначе, црвено–бели су, поред најважнијег трофеја,  у своју ризницу унели и пехаре Свесрпског и Суперкупа. Већ за који дан очекују их и борбе у завршници Купа Србије. Лепо, да лепше не може бити, али и уз велике обавезе које их тек очекују. У том правцу размишља и директор клуба Дарко Јевтић, који може да се поноси успесима овог колектива.

- Наравно да смо срећни због новог шампионског трофеја, али сваке године имамо пред собом огроман притисак и огромну жељу и успели смо то некако да спојимо у једно. Имали смо током сезоне заиста тежак програм. Наступили смо у групној фази Лиге шампиона и играли у СЕХА лиги, па смо пред плеј–оф дошли у ситуацију да екипа буде истрошена, а није била ни најбоље психички спремна. Сви ривали су желили да нас скину с трона. Имали смо два кикса на почетку, али све је дошло на своје место. Истакао бих и рад бившег тренера Николе Марковића, који је селектирао ову екипу и освојио два трофеја. Довели смо у наставку за кормило Божу Рудића, који је за кратко време показао тренерске и људске квалитете. То је био пун погодак – истакао је Јевтић.

Како оцењујете екипу Војводине из управо завршене сезоне?

- Сложена је на прави начин, јер је представљала изузетан спој младости и искуства. Рецимо, можда је било прича за игру Растворцева, али он је у финишу показао колико вреди. Ту је и млади Милан Јовановић, који је изузетан таленат и то је показао у неколико утакмица. Он је један од најбољих и пред њим је време. Морамо да га здржимо и мислим да би било најгоре да оде у инострантво, јер је сувише млад.

Следе вам нови наступи у Лиги шампиона и СЕХА лиги. Колико то оптерећује буyет клуба?

- Много нас је уздрмало играње у групној фази Лиге шампиона и скоро нас довело у дужничку ситуацију, у каквој никада нисмо били. Још једно играње у групној фази Лиге шампиона могло би тотално да нас поремети. Морамо хитно да разговарамо са свим релевантним факторима у граду и Покрајини, да видимо колико могу да нам помогну, јер улазак у групну фазу ЛШ без подршке, био би раван самоубиству. Град и Покрајина би требало да нам помогну, јер велика штета би била да овај клуб не изађе на велику сцену. Кажем ово и због тога што се показало да утакмице у европској елити могу да буду истински спектакл, јер у протеклој сезони у Спенсу нас је гледало укупно око 20.000 гледалаца. Ипак, опуштен сам, а разговоре под хитно морамо да започнемо.

С каквим играчким кадром ћете располагати у идућој сезони?

- Најсрећнији бих био када бисмо задржали постојећи тим. То је изузетно тешко, јер квалитетнији играчи ће отићи у иностранство и то је наша судбина. Међутим, довешћемо неколико рукометаша и већ смо у преговорима с њима и тврдим да тим неће бити ништа слабији од овог. Драго ми је што ћемо имати праву продукцију младих играча, попут Милана Јовановића, Стефана Ранисављевића, Луке и Николе Арсенића, Милоша Орбовића и Вање Смиљанића. Они би требало да у идућој сезони изнесу терет на својим плећима и да освоје још једну шампионску титулу. Дакле, надам се да ће све бити у реду, јер Војводина је потребна Новом Саду и верујем у помоћ са свих страна, пошто имамо и одличне млађе категорије. Ми у клубу радимо на томе да што дуже останемо на овом нивоу, па и вишем – додао је Дарко Јевтић.

Младен Павловић
 

Јованчевић сјајан стручњак

Какво је ваше мишљење о струци у РК Војводина?

- Најлепше. Сви максимално раде свој посао. Желео бих да истакнем бившег рвачког аса Александра Јованчевића, данас кондиционог тренера, који нам је много помогао да достигнемо овакав играчки ниво. То је човек који заслужује све похвале и воли наш град - нагласио је Дарко Јевтић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести